London Calling: Breton werkt hard voor verdiende overwinning London Calling: Breton werkt hard voor verdiende overwinning

Experimenten resulteren nog niet in allesomvattende formule

, Pepijn van Gils

London Calling: Breton werkt hard voor verdiende overwinning

Experimenten resulteren nog niet in allesomvattende formule

Pepijn van Gils ,

Een enorme reeks flight cases komt het podium op tijdens de opbouw. Na twintig minuten aansluiten en bekabelen komt ook het laatste verlengsnoertje boven water. We kunnen beginnen. De bovenzaal is goed gevuld voor deze filmmakers. Omdat er weinig tijd is en hun repertoire divers is, start het vijftal met een hartstikke stevige track.

Experimenten resulteren nog niet in allesomvattende formule

Een enorme reeks flight cases komt het podium op tijdens de opbouw. Na twintig minuten aansluiten en bekabelen komt ook het laatste verlengsnoertje boven water. We kunnen beginnen. De bovenzaal is goed gevuld voor deze filmmakers. Omdat er weinig tijd is en hun repetoire divers is, start het vijftal met een hartstikke stevige track.

MUZIEK

Roman en Adam leerden elkaar een jaar of vier geleden kennen aan de filmacademie in London. Terwijl hun eerste korte films op weinig aandacht konden rekenen, schopten de vrienden het tot bandje in de lokale kroeg. Zo kwamen ze op het idee om Breton te starten, hun korte films op de achtergond projecterend en aan een groter publiek introducerend. Al snel volgde Ian, en de rest. Het project was voornamelijk gericht op korte films en de eerste EP hoofdzakelijk uit herrie. De laatste EP werd afgelopen jaar opgenomen in de studio van Sigur Ros in IJsland, waar ze naar hartelust konden experimenteren met hun analoge snoepkast.

PLUS
De poppy basslines en de techno beats maken het geheel ontzettend dansbaar. Ook aan de inzet en het plezier van de jongens zal het niet liggen. Hun bevlogenheid en enthousiasme werken aanstekelijk en vragen om antwoord. Artiesten die door het stof gaan worden doorgaans beloond en zo ook de zwetende Londenaren. Het brede palet aan zelfgemaakte analoge elektronica zorgt naast het nodige handwerk voor subtiliteit en humaniteit, waardoor de elektronica langzaam tot leven komt.
 
MIN
Met alle elektronica op de vloer en op tafel zitten ze elkaar op het podium niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een beetje in de weg. Het opnemen in de studio van Sigur Ros, maakt nog geen excellente band.

CONCLUSIE
Absoluut geen slechte prestatie, maar deze band staat na twee jaar nog wel in de kinderschoenen, al zitten ze zichtbaar krap. Heengaan, ja, steunen, prima. Maar weet dat je ze op de groei koopt.
 
CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12