London Calling: Anothers Blood put haar inspiratie uit Tears For Fears London Calling: Anothers Blood put haar inspiratie uit Tears For Fears

"Wij kiezen graag voor de optie zonder ontbijt"

, Menno Visser

London Calling: Anothers Blood put haar inspiratie uit Tears For Fears

"Wij kiezen graag voor de optie zonder ontbijt"

Menno Visser ,

Nu zitten ze nog ontspannen in de kleedkamer, de Londense electropop band Anothers Blood. Maar als ze straks het podium op moeten om hun instrumentarium op te bouwen, staan ze onder hoogspanning. Alle snoertjes moeten in de juiste gaatjes…

"Wij kiezen graag voor de optie zonder ontbijt"

Nu zitten ze nog ontspannen in de kleedkamer, de Londense electropop band Anothers Blood. Maar als ze straks het podium op moeten om hun instrumentarium op te bouwen, staan ze onder hoogspanning. Alle snoertjes moeten in de juiste gaatjes…

GEINTERVIEWDEN:
Voornamelijk frontman Richard Frenneaux (zang, keyboards), de twee andere bandleden vullen hem af en toe aan.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Hoe laat het was weet ik niet meer, maar het eerste wat we deden was op zoek gaan naar ontbijt. We gaan liever voor de hoteloptie zonder ontbijt, zodat we de buurt een beetje kunnen verkennen. We hadden geluk en troffen lekkere bagels aan bij Bagels & Beans.

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?

"Oeps. Dat is mij al eerder gevraagd en ik kom niet verder dan twee. 1: Eerlijk. 2: Gospel….eh 3: Filmisch. 4. Melodisch. En de vijfde weet ik niet. Dat gospel komt omdat ik inspiratie put uit Tears For Fears, toch wel een beetje de gospel variant van eighties pop. We zijn allemaal rond de twintig, wij hebben de jaren tachtig niet bewust meegemaakt en kijken zo misschien met een frisse kijk op die tijd."

WAT IS JULLIE STERKSTE KANT?
"We passen de performance altijd aan bij de plek waar we spelen, zodat het altijd een intieme ervaring wordt. Zo is de eerste sessie die we filmden opgenomen in mijn keuken. Van daaruit veroveren we de wereld."

WAT IS JULLIE ZWAKKE PLEK?
"Het valt niet mee om onze instrumenten snel op het podium te zetten. Vanavond hebben we alleen een linecheck (snel inpluggen zonder echte soundcheck, MV), dus we knijpen 'm een beetje".

WELKE BEROEMDHEID ZOU JE HET LIEFST BIJ JULLIE OPTREDEN VOORAAN ZIEN STAAN?

"David Lynch, dat zou best intimiderend zijn…".

THE PIRATE BAY: MAKKELIJK OM JULLIE MUZIEK TE VERSPREIDEN OF DIEFSTAL UIT JULLIE PORTEMONNEE?

"Beide. Het is goed dat muziek zo makkelijk verkrijgbaar is, maar dat maakt ook dat muziek in waarde daalt. Er is veel te veel muziek om goed te kunnen kiezen. Als je er op uit gaat om een cd te kopen is het veel meer van jezelf. Je hebt een investering gedaan en gaat er eerder en vaker naar luisteren."

KOOP JE ZELF NOG CD'S?
"Tja, dat is het dubbele. We hadden het album Substance van New Order nodig om het misschien het nummer Lonesome Tonight te gaan coveren, maar ik heb het uiteindelijk maar gedownload…"

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2011?

"Skying van The Horrors. Dat was de meest verrassende plaat van het jaar."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
"Other Lives. Oh, stonden die hier gisteren al? Hmm, we gaan met ze toeren. Je zou het niet zo snel verwachten misschien, want wij maken meer electronische popmuziek dan hen, maar onze aanpak is hetzelfde. Organisch, zeg maar. Dat is het vijfde woord wat we zochten dan."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?

"Laat. Hopelijk niet alleen..eh, nee, we hebben vriendinnetjes thuis."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12