Le Guess Who: Summer Camp scoort bij binnenkomst al 3-0 Le Guess Who: Summer Camp scoort bij binnenkomst al 3-0

Onwennig duo verrast vriend en vijand in volgestroomde EKKO

, Pepijn van Gils

Le Guess Who: Summer Camp scoort bij binnenkomst al 3-0

Onwennig duo verrast vriend en vijand in volgestroomde EKKO

Pepijn van Gils ,

Het plotselinge succes van Summer Camp afgelopen maanden liet de band even schrikken. Nog niet opgewassen tegen de grote spotlights bleef het plots even stil, maar het duo bestaande uit Jeremy Warmsley en Elizabeth Sankey toert inmiddels rond in Europa en dat is maar goed ook.

Onwennig duo verrast vriend en vijand in volgestroomde EKKO

Het plotselinge succes van Summer Camp afgelopen maanden liet de band even schrikken. Nog niet opgewassen tegen de grote spotlights bleef het plots stil, maar het duo bestaande uit Jeremy Warmsley en Elizabeth Sankey toert inmiddels rond in Europa en dat is maar goed ook.

GEZIEN:
Le Guess Who, EKKO, zaterdag 26 november

MUZIEK:
Summer Camp maakt een combinatie van lof-fi wave en surfachtige jaren tachtig indie pop. Het doet in eerste instantie het meest denken aan bands als The Drums, Best Coast en Washed Out. Sankey zet met haar karakteristiek stem een sterke stempel op het geluid. In welke hoek je de nummers ook zet, er ligt altijd een laagje melancholie overheen, die wat wegheeft van herinneringen aan onbezorgde weekenden aan het strand en zomerliefdes. Inderdaad, aan Summer Camp.

PLUS:
In een volgestroomde EKKO klinkt van achteruit de zaal een schelle stem begeleid door een onversterkte gitaar. De zaal kijkt verrast achterom en ziet met schrede passen de frêle Sankey de zaal binnenlopen, gevolgd door een gitaar. Het is meteen stil bij het horen van een wat uitgerekt eerste couplet van Better Of Without You. Vlak voor het refrein staan ze op het podium en heeft de drummer ongezien plaatsgenomen achter de drumkit. Een geniale start van het concert en als ze eenmaal inpluggen en het refrein inzetten staan ze eigenlijk al 3-0 voor. Na het sterk debuutalbum afgelopen jaar blijken ze nu ook redelijke performers. Zij heeft een heel zuivere klankleur in haar stem die zowel kil als intiem, dichtbij als afstandelijk kan klinken. Sankey strooit met gemak de lange en hoge noten door de zaal. Ook aan het eind stapt het duo nog een keer het podium af voor akoestische toegift. Bij de wandeling door de zaal wijkt het publiek in ontzag voor de jonge artiesten.

MIN:
Echte podiumbeesten zijn het nog niet. Ze voelen wat onwennig aan en Warmsley, die verantwoordelijk is voor alle gitaar-riffs, synthesizers en achtergrondzang heeft soms moeite om alle ballen in de lucht te houden. Zijn zangwerk wordt ook een beetje overschaduwd door het gemak waarmee Sankey haar stembanden inzet.

CONCLUSIE:
Ontzettend leuk om te zien dat de twee zich goed staande houden op de bühne. De vertaling van het studiowerk naar de live-performance is goed gedaan, al levert het Warmsley een hoop werk op. Maar de sympathieke artiesten en vrolijke nummers slaan absoluut aan en krijgen de EKKO aan het dansen, zingen en klappen.

CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12