Le Guess Who: Other Lives maakt de festival-hattrick compleet Le Guess Who: Other Lives maakt de festival-hattrick compleet

Op de laatste avond van de Europese tour is de band uit Oklahoma in topvorm

, Tekst en Foto's: Christiaan Walraven

Le Guess Who: Other Lives maakt de festival-hattrick compleet

Op de laatste avond van de Europese tour is de band uit Oklahoma in topvorm

Tekst en Foto's: Christiaan Walraven ,

Twee weken geleden op London Calling leek de band nog in te moeten komen en stond het geluid slecht afgesteld, vorige week op Crossing Border stond de band in de meest sfeerloze zaal van het festival en vanavond moet het dan toch eindelijk allemaal op zijn plek vallen op Le Guess Who. De zaal is in ieder geval bomvol en het publiek is in de stemming. Het is de laatste avond van de tour en de laatste kans om aan het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in hun mars hebben voor de vlucht terug naar Oklahoma.

Op de laatste avond van de Europese tour is de band uit Oklahoma in topvorm

Other Lives, wat kunnen we er nog over schrijven? Twee weken geleden op London Calling leek de band nog in te moeten komen en stond het geluid slecht afgesteld, vorige week op Crossing Border stond de band in de meest sfeerloze zaal van het festival en vanavond moet het dan toch eindelijk allemaal op zijn plek vallen op Le Guess Who. De zaal is in ieder geval bomvol en het publiek is in de stemming. Het is de laatste avond van de tour en de laatste kans om aan het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in hun mars hebben voor de vlucht terug naar Oklahoma.

GEZIEN
Other Lives, Tivoli De Helling, Le Guess Who, 25 november 2011

MUZIEK
Wie de afgelopen weken 3VOOR12 heeft gelezen kan deze waarschijnlijk zelf wel invullen, maar voor de nieuwkomers doen we het nog een keer: orkestrale indiefolk door vijf muzikanten op een vol symfonieorkest aan roulerende instrumenten.

PLUS

Het podium staat net zo vol gebouwd als het in de zaal vol staat met publiek en alle instrumenten worden zorgvuldig op het juiste moment benut. De vijf bandleden wisselen tijdens de nummers meermalen van instrument, maar nooit zonder reden. De symfonie die Other Lives heeft georkestreerd voor de liveshow duurt precies drie kwartier en heeft van begin tot einde een perfecte spanningsopbouw die het publiek vanavond meezuigt in een filmische wereld van licht en geluid.

MIN

Niet alle nummers zijn even sterk. Het ongeveer halverwege de set gespeelde For 12 is de beste track van de set, maar ook de titeltrack van hun laatste plaat, Tamer Animals, steekt boven de rest van de set uit.

CONCLUSIE

Maar waarom zouden we klagen over een paar mindere nummers als die zoals vanavond zo perfect op hun plek vallen in een groter geheel? De band is bezig met de laatste loodjes en met een weekje rust in het vooruitzicht speelt de band zeer gedreven. De zaal wordt meegenomen op een reis en komt pas na vijfenveertig minuten weer terug in Utrecht. De afgelopen weken lag er nog te veel spanning op de schouders van Other Lives, nu zijn ze in topvorm. Other Lives maakt de festival-hattrick compleet.

CIJFER

8,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12