Le Guess Who: Gross Magic, prettig kennis te maken Le Guess Who: Gross Magic, prettig kennis te maken

Uitstekende showcase dwingt het af de band volgend jaar terug te vragen naar de podia

, Tekst en Foto's: Christiaan Walraven

Le Guess Who: Gross Magic, prettig kennis te maken

Uitstekende showcase dwingt het af de band volgend jaar terug te vragen naar de podia

Tekst en Foto's: Christiaan Walraven ,

De jonge Brit Sam McGarrigle bracht onlangs de uitstekende debuut EP Teen Jamz uit, met daarop vijf popliedjes met een vreemde twist. Girls is niet ver weg, maar ook veel andere namen van langer geleden komen om de hoek kijken om samen toch tot een origineel geheel te komen.

Uitstekende showcase dwingt het af de band volgend jaar terug te vragen naar de podia

De jonge Brit Sam McGarrigle bracht onlangs de uitstekende debuut EP  Teen Jamz uit, met daarop vijf popliedjes met een vreemde twist. Girls  is niet ver weg, maar ook veel andere namen van langer geleden komen om  de hoek kijken, om samen toch tot een origineel geheel te komen.

GEZIEN:
Gross Magic, Ekko, Le Guess Who, 24 november 2011

MUZIEK:
De afgelopen halve eeuw aan hardere popmuziek in de mengelmoes. Een vleugje T. Rex, een mespuntje Flaming Lips, een theelepeltje Nirvana en een snufje Ramones. En dat alles door vier knapen uit Brighton die naar het schijnt nog niet eens 21 zijn.

PLUS:
Gewoon spelen en geen gedoe eromheen, moet Gross Magic gedacht hebben toen ze hun liveshow uitdachten. Als ze dat überhaupt gedaan hebben uiteraard, want no-nonsense lijkt het devies op het podium. Er komt een vies soort geluid uit de boxen, maar toch weten de liedjes er doorheen te komen en de aandacht op te eisen, zoals Nirvana dat ook zo goed kon. Ja, de band rondom Sam McGarrigle staat. De attitude is er, de sound is er en de songs zijn er.

MIN:
Of in ieder geval zijn er een paar songs die doen uitkijken naar meer materiaal. Het optreden is namelijk slechts een ruim half uur en nog niet alle songs zijn van hetzelfde hoge niveau. Het laatste kwartier is echter raak. Een echte hit zit er op dit moment nog niet tussen, maar alles wijst erop dat die door de jonge Brit geschreven kan worden.

CONCLUSIE:
Sam McGarrigle en zijn Gross Magic spelen hier een uitstekende showcase waarmee de band alvast een plek opeist op de podia van volgend jaar. Meer dan een showcase is het helaas nog niet, daarvoor is de show nog echt te kort. Als ze echter het niveau van de tweede helft van deze set een uur zouden vasthouden, kunnen we zomaar met een hele grote band te maken krijgen.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12