Le Guess Who: Com Truise in droomwereld Skanilla Vy Le Guess Who: Com Truise in droomwereld Skanilla Vy

Spannende set met uitmuntende live drummer luidt eerste de dansnacht in

, Tekst en Foto's: Christiaan Walraven

Le Guess Who: Com Truise in droomwereld Skanilla Vy

Spannende set met uitmuntende live drummer luidt eerste de dansnacht in

Tekst en Foto's: Christiaan Walraven ,

Seth Haley alias Com Truise bracht begin dit jaar de opvallende EP Cyanide Sisters uit, waarmee hij zichzelf direct op de kaart zette als talent binnen de beatsscene van New York. Krap een half jaar later bracht de onder een spoonerisme van Tom Cruise opererende producer zijn debuutplaat Galactic Melt uit, om deze maand voor het eerst een tweetal shows in Nederland te doen.

Spannende set met uitmuntende live drummer luidt eerste de dansnacht in

Seth Haley alias Com Truise bracht begin dit jaar de opvallende EP Cyanide Sisters uit, waarmee hij zichzelf direct op de kaart zette als talent binnen de beatsscene van New York. Krap een half jaar later bracht de onder een spoonerisme van Tom Cruise opererende producer zijn debuutplaat Galactic Melt uit om deze maand voor het eerst een tweetal shows in Nederland te doen.

GEZIEN:
Com Truise, Tivoli De Helling, Le Guess Who, 24 november 2011

MUZIEK:
Instrumentale elektronische muziek met live een extra drummer. De meer uptempo stukken van Boards Of Canada, versmolten met nieuwe beats a la Hudson Mohawke.

PLUS:
Seth Haley kiest zijn eigen pad en bestuurt duidelijk het grootste deel van de muziek live op het podium. Er staat nog wel een laptop op de grond, maar de aansturing gaat volledig vanaf een tafel die volgebouwd is met elektronica. Daarnaast heeft hij een fantastische drummer meegenomen die de show het volledige uur lang in uiterste concentratie en toch zonder enige moeite voorziet van machinaal strakke, maar dynamische beats. Het duo speelt op het podium samen naar verschillende hoogtepunten toe en weet het grootste deel van het optreden een droomwereld te creëren met relatief korte nummers van een minuut of vier.

MIN:
Alleen in de laatste tien minuten van de show verliest Com Truise even de aandacht. Hij heeft zijn sterke nummers al gespeeld en het optreden begint een beetje een herhaling van zetten te worden.

CONCLUSIE:
Die laatste tien minuten worden hem makkelijk vergeven. Vijftig minuten lang het publiek in zijn droomwereld houden met slechts elektronica en live drums en volledig zonder zang en vocalen is al ontzettend knap. Je zou kunnen beargumenteren dat hij zijn hitje VHS Sex tot het einde had moeten bewaren of dat hij niet genoeg nummers heeft die echt boven de rest uitsteken, maar als het gemiddelde niveau zo hoog ligt wordt dat lastig. Com Truise heeft bewezen een liveshow neer te kunnen zetten die het materiaal naar een hoger niveau tilt. Als het geheel dan ook nog zo perfect op het tijdstip en de lokatie aansluit dat mensen uitbundig staan te dansen, is het een duidelijke kwestie van de juiste persoon op de juiste plek. De dansnacht is begonnen.

CIJFER:
8+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12