De Jeugd van Tegenwoordig sponsort voetbalteam

Rappers zetten zich in voor IJburgse helden

Atze de Vrieze ,

De Jeugd van Tegenwoordig is sinds dit weekend de trotse shirtsponsor van een voetbalteam. De jongens van AFC IJburg E3 rennen vanaf nu rond met de naam van het dynamische kwartet op de buik. Dat heeft Magnetron Records, het label van De Jeugd, vandaag bekend gemaakt. De heren Wartaal, Fur en YAyo verrichten zelf de aftrap van de wedstrijd.

Rappers zetten zich in voor IJburgse helden

De Jeugd van Tegenwoordig is sinds dit weekend de trotse shirtsponsor van een voetbalteam. De jongens van AFC IJburg E3 rennen vanaf nu rond met de naam van het dynamische kwartet op de buik. Dat heeft Magnetron Records, het label van De Jeugd, vandaag bekend gemaakt. De heren Wartaal, Fur en YAyo verrichtten zelf de aftrap van de wedstrijd. Met de nieuwe sponsor op de borst scoorde IJburg binnen tien minuten. Of de wedstrijd ook in winst eindigde, is niet bekend gemaakt. Hoeveel geld de gulle rappers op tafel gelegd hebben houden de zaakwaarnemers ook voor zich.

De Jeugd van Tegenwoordig is het aan zijn naam verplicht zich af en toe met de jeugdigen in dit land bezig te houden. In het verleden presenteerde Willie Wartaal al eens een kinderprogramma bij de VPRO, en onlangs spraken Willie Wartaal, Faberyayo en Vieze Fur Smurfenstemmen in voor de nieuwe 3D film. En ook op Great Wide Open voelden de rappers zich overduidelijk thuis tussen het grut en hun ouders. “Ik zit met mijn pik in de kut van je moeder.”