Dance-organisator Source vraagt faillissement aan Dance-organisator Source vraagt faillissement aan

Festival komt twee tegenvallende edities niet te boven

, Atze de Vrieze

Dance-organisator Source vraagt faillissement aan

Festival komt twee tegenvallende edities niet te boven

Atze de Vrieze ,

Source Events BV, organisator van o.a. de Utrechtse evenementen Source Festival en Source On Ice, ‘zal op korte termijn over gaan tot het aanvragen van haar faillissement’. Dit schrijft de organisatie aan betrokken partijen, aldus DJ Broadcast, dat inzage heeft in de e-mail.

Festival komt twee tegenvallende edities niet te boven

Source Events BV, organisator van o.a. de Utrechtse evenementen Source Festival en Source On Ice, ‘zal op korte termijn over gaan tot het aanvragen van haar faillissement’. Dit schrijft de organisatie aan betrokken partijen, aldus DJ Broadcast, dat inzage heeft in de e-mail. De organisatie kampt met acute geldproblemen. In 2010 viel het Source Festival volledig in het water toen een storm het terrein trof. De vijfde editie in 2011 was ook niet erg gelukkig, en trok opnieuw niet genoeg bezoekers, ondanks een prima line-up met onder meer Modeselektor, Supermayer, Tensnake en Jungle By Night.

Een maand geleden probeerde de organisator crediteuren nog te verleiden tot het kwijtschelden van een deel van de schulden. Dat is niet gelukt. “‘In de tussenliggende periode is het ons helaas niet gelukt om een goede toekomst te verzorgen voor ons bedrijf,” schrijft Source nu in een e-mail die DJBroadcast heeft ingezien. “Ik wil jou danken voor het meedenken naar een oplossing. Echter, voor onze toekomst waren wij afhankelijk van alle crediteuren. Niet alle crediteuren hebben ingestemd met een buitengerechtelijke akkoord dat is voorgesteld. Het akkoord is daarmee niet tot stand gekomen. Source Events BV zal op korte termijn over gaan tot het aanvragen van haar faillissement.”

De organisatie is niet bereikbaar voor verdere toelichting.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12