Crossing Border: Spinvis kan het ook zonder oude hits Crossing Border: Spinvis kan het ook zonder oude hits

Erik De Jong geeft voorproefje van de clubtour

, Christiaan Walraven

Crossing Border: Spinvis kan het ook zonder oude hits

Erik De Jong geeft voorproefje van de clubtour

Christiaan Walraven ,

Spinvis en Crossing Border zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2002 speelde de band rond singer/songwriter Erik de Jong zijn allereerste liveshow op het festival. Met zijn onlangs verschenen nieuwe album Tot Ziens, Justine Keller bewees Spinvis nog steeds aan de top te staan van de Nederlandstalige muziek. Crossing Border krijgt de première van de nieuwe show die met het album gepaard gaat.

Erik De Jong geeft voorproefje van de clubtour

Spinvis en Crossing Border zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2002 speelde de band rond singer/songwriter Erik de Jong zijn allereerste liveshow op het festival. Met zijn onlangs verschenen nieuwe album Tot Ziens, Justine Keller bewees Spinvis nog steeds aan de top te staan van de Nederlandstalige muziek. Zijn poëtische teksten en sfeervolle muziek komen op dit album wederom fantastisch tot hun recht. Crossing Border krijgt de première van de nieuwe show die met het album gepaard gaat.

GEZIEN
Spinvis, Buchanan, Crossing Border, 19 november 2011

MUZIEK
Vrijwel enkel nieuwe nummers, gebracht door Erik de Jong met vierkoppige band om hem heen.

PLUS
3VOOR12 nam onlangs een van de try out-optredens van Spinvis op, waar hij uitpakte met twee violisten extra op het podium. Die zijn vanavond thuisgebleven, maar Spinvis laat ook zonder hen horen gegroeid te zijn. De set wordt geopend met De Grote Zon, dat de sfeer gelijk goed neerzet, om daarna uit te pakken met Heel Goed Nieuws, het meest euforische nummer in de set. Ronnie Gaat Naar Huis wordt gespeeld, om later ook opvolger Ronnie Knipt Zijn Haar op zijn plaats te laten zijn. Uiteindelijk wordt afgesloten met Kom Terug, het sterkste nummer op de nieuwe plaat en eveneens een spetterend hoogtepunt in de set.
 
MIN
Dat einde komt veel te vroeg. Spinvis heeft een uur gekregen, maar na 45 minuten houdt de band het voor gezien. Het levert een paar verbaasde blikken op en een toegift wordt verwacht. Die blijft uit en daarmee voelt het optreden meer als een voorproefje van de clubtour die dinsdag begint in Tivoli, dan als een volwaardige show.

CONCLUSIE
Spinvis laat horen dat het nieuwe materiaal ook live prima op eigen benen kan staan en de opbouw van het concert is tot in de puntjes goed. Een paar extra oude nummers zouden echt geen kwaad hebben gedaan om het geplande uur te vullen. Nu gaan verschillende mensen toch met een licht teleurgesteld gevoel naar huis. Een klein minnetje op een verder sterk optreden, dat erg doet uitkijken naar de volledige show.

CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12