Bijzondere vinyl-releases op Black Friday Bijzondere vinyl-releases op Black Friday

Steun platenzaken vandaag met exclusieve aankopen

, Timo Pisart

Bijzondere vinyl-releases op Black Friday

Steun platenzaken vandaag met exclusieve aankopen

Timo Pisart ,

Vinyl-fetisjisten en platenverzamelaars opgelet: vandaag is het Black Friday, waarop zesentwintig bijzondere releases wordt uitgebracht en in platenzaken in heel het land worden aangeboden. Initiatiefnemer Marlein Parlevliet (Record Store Day) zag dat afgelopen jaar de verkoop van vinyl met 50 procent is gestegen, zo vertelde ze gisteravond in 3VOOR12RADIO.

Steun platenzaken vandaag met exclusieve aankopen

Vinyl-fetisjisten en platenverzamelaars opgelet: vandaag is het Black Friday, waarop zesentwintig bijzondere releases wordt uitgebracht en in platenzaken in heel het land worden aangeboden. Initiatiefnemer Marlein Parlevliet (Record Store Day) zag dat afgelopen jaar de verkoop van vinyl met 50 procent is gestegen, zo vertelde ze gisteravond in 3VOOR12RADIO. "Dat zijn ontzettend goede cijfers. Of vinyl de platenzaak gaat redden weet ik niet, maar ik denk dat er nog steeds een heel erg grote schare liefhebbers is die graag naar de platenzaak gaat en de behoefte voelt fysieke producten te kopen."

Onder de releases is een naar buiten afspelende plaat van The Black Keys, nieuwe muziek van Wilco op rood vinyl en bijzondere boxsets van onder andere The Doors en Nirvana. "Van veel releases zijn er maar 100 in Nederland, dat betekent: maar één per winkel", aldus Parlevliet. "Ik ga zelf heel vroeg naar de platenzaak om het vinyl van Wilco in huis te halen."

Afgelopen jaren besteedde 3VOOR12 veel aandacht aan de Nederlandse platenzaak, zo verdwijnt Fame Music Amsterdam begin 2012, sloot Phantasio eind oktober en verscheen de serie Laatste der Mohikanen. Lees alles over platenzaken in het 3VOOR12-dossier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12