Bastiaan Bosma: “Album Coevorduh wordt een best of” Bastiaan Bosma: “Album Coevorduh wordt een best of”

Aux Raus zanger opent expositie met eigen tekeningen

, Atze de Vrieze

Bastiaan Bosma: “Album Coevorduh wordt een best of”

Aux Raus zanger opent expositie met eigen tekeningen

Atze de Vrieze ,

Aux Raus is aan zijn laatste dagen bezig. Maar frontman Bastiaan Bosma is niet van plan van het toneel te verdwijnen. In januari staat hij op het Noorderslag 3VOOR12 podium met Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig als Coevorduh. Daarnaast begint hij een nieuwe band genaamd Bullerslug en opent hij vandaag een expositie met pennentekeningen.

Aux Raus zanger opent expositie met eigen tekeningen

Aux Raus is aan zijn laatste dagen bezig. Het gabberpunkduo kondigde een paar maanden geleden aan te stoppen en neemt momenteel uitgebreid afscheid van het clubcircuit. Maar frontman Bastiaan Bosma is niet van plan van het toneel te verdwijnen. In januari staat hij op het Noorderslag 3VOOR12 podium met Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig als Coevorduh. Daarnaast begint hij een nieuwe band genaamd Bullerslug en opent hij vandaag een expositie met pentekeningen. “Na 27 januari ben ik werkloos”, zegt hij. “Dit zijn mijn nieuwe projecten. Ik begin weer helemaal vanaf nul.”

Eerst maar eens over Coevorduh, het project dat al een klein succesje scoorde met single Tony Feestneus. Het hele album van het duo is inmiddels bijna af. Het werd door alle drukte rond De Jeugd en Aux Raus een zware bevalling. “Het was niet makkelijk, maar wel heel leuk”, zegt Bosma. “Alles bij elkaar hebben we vier jaar aan die plaat gewerkt. Twee nummers zijn nog niet af. In januari moet alles klaar zijn, voor een release medio maart. Tony Feestneus is het meest simpele nummer van de plaat, maar wel het meest duidelijk als kruising tussen De Jeugd en Aux Raus. Ik denk dat het album een stuk interessanter wordt. Het gaat van gothic tot Gebroeders co level, van langzaam en donker tot skihut.”

Noorderslag komt voor een ander nieuw project nog wat te vroeg. Bosma is bezig met een nieuwe band onder de naam Bullerslug. “Het klinkt als een soort Rammstein die Joy Division covert, maar ook met een soort Motorhead achtige rocksound. In de band zit Elle Bandita en Thomas Sciarone (ex-Malcovich/The Devil’s Blood) op gitaar, drummer Josha van Malcovich en ikzelf op bas en zang. Tijdens Aux Raus was ik echt alleen met die band bezig. Dat was natuurlijk rare muziek met een opvallende performance, waardoor mensen ook niet zo goed wisten wat ze nu precies van me moesten denken. Dat vond ik er juist wel leuk aan. Nu wil ik graag met meerdere verschillende dingen tegelijk bezig zijn.”

Een van de dingen is niet-muzikaal: vandaag opent in galerie Berm in Amsterdam een expositie van pentekeningen door Bosma. Hij wil er vooral niet te serieus over doen. Het gaat om redelijk omvangrijke tekeningen (de grootste zo’n twee bij drie meter) van ondermeer een schedel. “Ik kan die expositie doen omdat het de galerie van mijn vriendin is”, legt hij uit. “Ik wil waken voor te veel pretenties, daar had ik op de kunstacademie ook altijd een hekel aan. Net als met mijn muziek probeer ik ook in de tekeningen een soort simpelheid te hebben. Ik maak ze met pennen van de HEMA, op papier dat mijn vriendin mee naar huis neemt. Het equivalent van een goedkope drumcomputer. Ik vind het gewoon heel leuk om te maken. We zullen zien of andere mensen het ook mooi vinden, en anders ga ik er gewoon mee door.”

De expositie van Bastiaan Bosma is tot en met dinsdag 29 november te zien in galerie Brem in Amsterdam. Coevorduh speelt 15 januari op het 3VOOR12 podium op Noorderslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12