Bart Constant (About) komt met album en liveband naar Noorderslag Bart Constant (About) komt met album en liveband naar Noorderslag

“About was de eerste metamorphosestap die ik maakte richting dit geluid”

, Christiaan Walraven

Bart Constant (About) komt met album en liveband naar Noorderslag

“About was de eerste metamorphosestap die ik maakte richting dit geluid”

Christiaan Walraven ,

Rutger Hoedemaekers alias Bart Constant heeft een releasedatum voor zijn debuutplaat, die de naam Tell Yourself Whatever You Have To zal gaan dragen. De plaat zal op 13 januari verschijnen, waarna Hoedemaekers de plaat de dag daarna zal presenteren op Noorderslag in Groningen.

“About was de eerste metamorphosestap die ik maakte richting dit geluid”

Rutger Hoedemaekers alias Bart Constant komt  oorspronkelijk uit de technohoek en maakte een aantal jaar geleden furore onder de naam About. Nu is de elektronica verder naar de achtergrond verdwenen, zoals al te horen viel op het nummer Do Better, dat begin dit jaar naar buiten werd gebracht. Inmiddels heeft Bart Constant een releasedatum voor zijn debuutplaat, die de naam Tell Yourself Whatever You Have To zal gaan dragen. De plaat zal op 13 januari verschijnen, waarna Hoedemaekers de plaat de dag daarna zal presenteren op Noorderslag in Groningen.

Er zit een groot verschil in de sound van About en Bart Constant, maart volgens Hoedemaekers is het toch heel geleidelijk gegaan. “About was de eerste metamorphosestap die ik maakte richting dit geluid. Dat was in eerste instantie eigenlijk een experiment om te kijken of ik een popplaat kon maken. Dat is volgens mij goed gelukt. Maar in de tussentijd ben ook ik meer geïnteresseerd geraakt in het maken van liedjes. Dat komt op de nieuwe plaat naar buiten, maar ik ben nog steeds geen troubadour hoor. Hij is wat akoestischer dan eerder werk, maar mijn instrument is nog steeds de computer, dus er is ook elektronica.”

In het schrijven voor de plaat van Bart Constant  werd Hoedemaekers bijgestaan door Tjeerd Bomhof, beter bekend van Voicst en Dazzled Kid. “Hij is er ook mede schuldig aan dat de plaat zo lang op zich heeft laten wachten, haha. Ik heb natuurlijk meegewerkt en meegetourd met de laatste Voicst plaat en nu is hij mijn raadgever geweest om mijn liedjes te verbeteren. We denken nu wel heel anders. Ik ben meer de emotionele kant op gegaan, hij is meer richting The Beatles gegaan.”

Hoedemaekers woont tegenwoordig in Berlijn, waar hij nu bezig is de plaat naar het podium te vertalen met een drummer en een pianist. “Ik wil hier graag blijven wonen, dus het leek mij handig mijn liveband ook met muzikanten van hier te vormen. Ik heb hier ook een studio nu, in een creatieve broedplaats a la Kytopia. Kensington heeft hier kort geleden ook gezeten en ik heb hier flink wat productiewerk gedaan, onder andere voor Sumera Espinal, die binnenkort met een EP komt. ”

De plaat van Bart Constant verschijnt tijdens het Eurosonic Noorderslag weekend. Altijd een goed moment om met een plaat te komen natuurlijk, maar voor Hoedemaekers zit er nog wel iets meer achter. “Vergeleken met andere showcasefestivals, zoals CMJ of de Popkomm is het publiek op Noorderslag altijd wel heel enthousiast. Het zijn niet alleen maar mensen die komen kijken of zij iets aan jou hebben. En het is net na mijn verjaardag, dus dan hoef ik geen feestje te geven.”

Bart Constant speelt op 14 januari op Noorderslag in Groningen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12