3VOOR12 bespreekt Album van de Week (46): Lefties Soul Connection 3VOOR12 bespreekt Album van de Week (46): Lefties Soul Connection

Het geluid van de band is verbreed op One Punch Pete, maar stilzitten is nog altijd onmogelijk

, Christiaan Walraven

3VOOR12 bespreekt Album van de Week (46): Lefties Soul Connection

Het geluid van de band is verbreed op One Punch Pete, maar stilzitten is nog altijd onmogelijk

Christiaan Walraven ,

Met hun vorige wapenfeit Skimming The Skum sleepte Lefties Soul Connection een nominatie voor de 3VOOR12AWARD in de wacht en op de redactie werd er dan ook met smart uitgekeken naar nieuw werk. Gelukkig is de band niet al te ver van hun succesformule afgedwaald en gooien de mannen uit Amsterdam opnieuw de swing recht in het gezicht van de luisteraar. One Punch Pete is 3VOOR12 Album van de Week.

Het geluid van de band is verbreed op One Punch Pete, maar stilzitten is nog altijd onmogelijk

Het heeft een paar jaar geduurd, maar Nederland’s beste funkband heeft een derde plaat uit: One Punch Pete. Met hun vorige wapenfeit Skimming The Skum sleepte de band een nominatie voor de 3VOOR12AWARD in de wacht en op de redactie werd er dan ook met smart uitgekeken naar nieuw werk. Gelukkig is de band niet al te ver van hun succesformule afgedwaald en gooien de mannen uit Amsterdam opnieuw de swing recht in het gezicht van de luisteraar. Het livegevoel knalt uit de speakers en doet hunkeren naar optredens. Stilzitten is onmogelijk; One Punch Pete is 3VOOR12 Album van de Week.

De meest opvallende verandering tussen het werk op eerdere platen van Lefties Soul Connection en One Punch Pete is de inzet van gastvocalisten. In de afgelopen jaren verscheen al een drietal 7” singles die terug te vinden zijn op deze plaat en op twee daarvan waren respectievelijk Corrina Greyson uit Engeland en Flo Mega uit Duitsland al te horen. Daaraan is de in Nederland woonachtige New Yorkse zangeres Michelle David toegevoegd, die ook wel bekend is uit het trio Big, Black & Beautiful.

David opent de plaat en is direct te horen op de eerste twee nummers. Opener Shake It Up, Burn It Loose laat direct horen dat we met een totaal andere plaat dan de twee voorgangers te maken hebben. De krachtige stem van David geeft een hele nieuwe dimensie aan de deep funk van de Amsterdammers en het daarop volgende She´s Not Answering is misschien wel het meest pop-georiënteerde nummer dat de band tot nu toe schreef. Maar het is Flo Mega die uit de samenwerkingen met de hoofdprijs naar huis gaat. Het nummer Have Love Will Travel, waarop hij zingt, kan zonder moeite tussen het beste dat de band in zijn carriere heeft geschreven.

De samenwerkingen tellen samen op tot ongeveer de helft van het album, de rest is ouderwets instumentaal. Het eerste instrumentale nummer is Code 99. Het ligt misschien wel het dichtst tegen het oude geluid van Lefties Soul Connection aan en lijkt een overgangsnummer tussen Skimming The Skum en One Punch Pete. Rimfire laat weer een meer bezwerend, op surf georiënteerd geluid horen.

Het enige verwijt dat de band gemaakt kan worden is de samenhang van de plaat. One Punch Pete slaat veel wegen in waarop geen gemeenschappelijke factor aangewezen kan worden. De plaat doet hierdoor enigszins aan als een compilatie. Het is echter wel een compilatie vol ramsterke songs met een divers geluid binnen het genre. Voor de liefhebbers is One Punch Pete weer vijftig minuten lang om de vingers bij af te likken. Laat die liveshows maar komen.

One Punch Pete van Lefties Soul Connection staat nu op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12