Wild Beasts is persoonlijk, rustig en sensueel Wild Beasts is persoonlijk, rustig en sensueel

"Het touren heeft zijn ups en downs"

, Tamara Jansen

Wild Beasts is persoonlijk, rustig en sensueel

"Het touren heeft zijn ups en downs"

Tamara Jansen ,

Tom Fleming van Wild Beasts zit er ontspannen bij. De derde plaat, Smother, is net uit en de band zit nu in de derde week van de tour, die ongeveer een jaar duurt. Het plezier zit er nog volop in, al heeft het het leven on the road zo zijn ups en downs

"Het touren heeft zijn ups en downs"

Tom Fleming van Wild Beasts zit er ontspannen bij. De derde plaat, Smother, is net uit en de band zit nu in de derde week van de tour, die ongeveer een jaar duurt. Het plezier zit er nog volop in, al heeft het leven on te road zo zijn ups en downs. Vanmorgen heeft hij het Rijksmuseum bezocht en nu geniet hij van de zon en spreekt zijn onvrede uit over de hedendaagse rockbandjes. Zelf zijn ze met de derde plaat een stuk rustiger en persoonlijker geworden.

GEÏNTERVIEWDE
Tom Fleming van Wild Beasts uit Lake District

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Rond half zeven. Ik kon niet slapen. Ik ben een kop koffie gaan drinken en naar het Rijksmuseum gegaan. Dit is mijn vijfde keer in Nederland, maar ik had niet eerder een museum bezocht. Momenteel heb ik wel een beetje last van 'gallery-eyes'. Dat krijg je na honderd Rembrandts te hebben gezien."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
"Er staan veel goede bands op London Calling, maar ik heb het idee dat wij net een stap verder zijn. We hebben net de derde plaat uitgebracht en zijn een stuk rustiger en persoonlijker geworden."

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?

"Sensual, moody, avantgarde, pop. We zijn ons meer gaan focussen op de tekst en een sensuele melodie."

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?
"Met touren verdienen wij ons geld. Van de platen zien we niets terug. We gaan nu een jaar lang touren. Dit is de derde week, ik vind het nu nog leuk. Ik geniet van de dagen en alles wat op mijn pad komt. Maar als iemand in december dezelfde vraag stelt, zal ik het wel zat zijn. Het heeft zijn ups en downs, maar na een tijdje is het ook wel genoeg. We gaan de hele wereld over. Amerika, Australië, zelfs Mexico geloof ik. Ik kijk erg uit naar New York, een inspirerende plek. Daar hebben we ook wel even de tijd. En ik ben extreem gecharmeerd van Portugal. Er hangt daar een depressieve intellectuele sfeer. Daar houd ik wel van."

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?

"Kleding? Ik draag mijn kleding tegenwoordig twee dagen achter elkaar. En iets minder vlees eten misschien. Ik eet niet veel vlees, maar groentes zijn natuurlijk een stuk goedkoper."

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?
"James Blake behoort zeker tot mijn favorieten. Fantastisch om te zien dat een jonge gast zo ontzettend mooi werk kan afleveren. Van zijn volgende plaat verwacht ik nog meer, hij wordt nog vele malen groter. Tyler, The Creator is ook erg goed bezig. De hype is wat mij betreft geheel terecht. Mooi om te zien hoe die skateboardende gasten uit Los Angeles, nu als Odd Future de wereld veroveren."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
"Animal Collective. Als ik muziek beluister van jonge bandjes, hoor ik vaak dat ze naar Animal Collective hebben geluisterd. Ze zijn erg invloedrijk in de hedendaagse muziek. En Burial, hij tilt dansmuziek naar een heel ander, hoger niveau.

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?

"2:54. Dat is een goed rockbandje. Ik ben blij als ik weer eens goede rock hoor. Dat is zeldzaam tegenwoordig. Ik vind het over het algemeen maar slecht gesteld met de rockbandjes. Als ik dan iets goeds hoor, koester ik dat."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED? (en met wie?)

"Ik slaap onder de drummer. In een verschrikkelijk bed. We vertrekken vannacht naar Rome. Heel fijn, daar zie ik mijn vriendinnetje weer."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12