Trophy Wife gaat lepeltje-lepeltje met de roadies Trophy Wife gaat lepeltje-lepeltje met de roadies

"In de meeste bands hoor je iets van TV On The Radio"

, Ingmar Griffioen

Trophy Wife gaat lepeltje-lepeltje met de roadies

"In de meeste bands hoor je iets van TV On The Radio"

Ingmar Griffioen ,

De jongens van Trophy Wife onderbreken hun Engelse tour voor London Calling en dat zullen ze weten. Met respectievelijk drie, twee en nul uur slaap zien Kit, Jody en Ben er niet bepaald fris uit. Maar ze hebben het er graag voor over. Nederland is immers fantastisch! Zo weten ze na een feestje op de jongste editie van Motel Mozaique.

"In de meeste bands hoor je iets van TV On The Radio"

De jongens van Trophy Wife onderbreken hun Engelse tour voor London Calling en dat zullen ze weten. Met respectievelijk drie, twee en nul uur slaap zien Kit, Jody en Ben er niet bepaald fris uit. Maar ze hebben het er graag voor over. Nederland is immers fantastisch! Zo weten ze na een feestje op de jongste editie van Motel Mozaique.

GEINTERVIEWDEN:

Kit Montieth, Ben Rimmer en Jody Prewett van Trophy Wife uit Oxford.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?

"We moesten gisteren nog in Liverpool spelen, dus we waren pas laat terug in Oxford", vertelt de goedgeluimde spring in het veld Kit Monteith. Zanger Jody: "We lagen er pas om 4.00 uur in en we moesten om 7.00 uur weer opstaan om met ons busje naar Amsterdam te gaan. We zijn kapot, het voelt alsof we er eigenlijk niet zijn." Toetsenist Ben lacht: "Ik heb helemaal niet geslapen, want ik moest gisteren de halve stad door fietsen om thuis te komen. Toen was er zo weinig tijd over dat ik maar een misdaadserie gekeken heb." Kit: "Ik ben de dag begonnen met een goede kop Colombiaanse koffie en heb toen m'n hond gevoerd." 

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?

Jody wijst naar Kit: "Jouw drumkit!" Kit reageert trots: "Ik heb een homemade elektronisch drumstel, zelf gebouwd, waarachter ik sta te spelen."

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Kit citeert de eigen website: "Ambitionless Office Disco Pentatonic Pop."

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?

Ben: "De vraag is niet hoe we geld verdienen, maar hoe we break-even spelen." Kit grinnikt: "On the road is waar we al ons geld verdienen en ook uitgeven. Ik zie het zeker als investeren. Buiten heb ik net drie jonge gastjes ontmoet, die vertelden dat ze alle bands op de line-up gecheckt hebben en bij onze muziek zijn blijven hangen. Dus we hebben in ieder geval drie nieuwe fans. Zij hadden nooit de moeite genomen als we hier niet zouden spelen. En ze zagen er nog aardig uit ook."

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Kit: "Ik denk niet dat we dat nog kunnen, of wel jongens? We zouden natuurlijk een bandlid kunnen wegsnijden. 'Axe them away', voegt de drummer grimmig toe. "En dan zouden we allemaal solo kunnen gaan. We moeten eigenlijk alle drie leren dit repertoire solo te spelen, dan kan eentje in Rome optreden en de anderen tegelijkertijd in Londen en Parijs. Dan kunnen we bezuinigen op de tijd die we samen doorbrengen." Ben: "Goed idee!" Jody: "Eigenlijk haten we elkaar en draait Trophy Wife alleen om geld verdienen."  

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?
Jody: "Het album van Warpaint is best cool en ik houd erg van Twin Shadow." Ben: "En Swim van Caribou." Kit: "Plus natuurlijk dat album van Gill Scott Heron met Jamie van The XX."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?

Kit: "Misschien wel TV On The Radio. We hebben heel veel gespeeld, ook op festivals en in de meeste bands hoor je wel iets van TVOTR terug, in de vocalen of in de sound."

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
Kit: "Ik wil in ieder geval Foster The People zien, want ik hoor hele goede dingen over ze." Jody: "Voor mij wordt het Ariel Pink, dat ene nummer van hem is fantastisch!"

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED? EN MET WIE?
Kit: "We gaan na de show naar Eindhoven voor een feest dus…" Ben: "Dus wie weet."  Jody: "We gaan naar Eindhoven omdat we daar gratis kunnen slapen bij een vriend. Dat proberen we zoveel mogelijk te doen." Kit wijst op een van de roadies: "Het wordt voor mij waarschijnlijk lepeltje-lepeltje met die gozer daar, zo gaat het elke keer als we op tour gaan."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12