Russisch/Amerikaanse zakenman koopt Warner Music voor $3,3 miljard Russisch/Amerikaanse zakenman koopt Warner Music voor $3,3 miljard

Verkoop hing al langer in de lucht

, Atze de Vrieze

Russisch/Amerikaanse zakenman koopt Warner Music voor $3,3 miljard

Verkoop hing al langer in de lucht

Atze de Vrieze ,

De Russisch/Amerikaanse zakenman Len Blavatnik is vanaf nu eigenaar van major label Warner Music. Zijn bedrijf Access Industries legt $3,3 miljard neer voor zowel de platenmaatschappij als het publishingbedrijf.

Verkoop hing al langer in de lucht

De Russisch/Amerikaanse zakenman Len Blavatnik is vanaf nu eigenaar van major label Warner Music. Zijn bedrijf Access Industries legt $3,3 miljard neer voor zowel de platenmaatschappij als het publishingbedrijf. Dat komt neer op $8,25 per aandeel. Het bedrijf heeft dat vandaag bekend gemaakt. Access koopt alle aandelen op, waardoor Warner Music een private onderneming wordt. De huidige aandeelhouders moeten nog wel akkoord gaan met de deal. De partijen verwachten de overname in het derde kwartaal van 2011 rond te hebben.

Warner CEO Edgar Bronfman Jr. zegt in een verklaring: “We geloven dat deze transactie een exceptionele kans is die in het belang is van zowel onze aandeelhouders als muziekfans, artiesten en songwriters en de geweldige mensen van dit bedrijf. We zijn blij dat Access de nieuwe rentmeester van dit bedrijf zal zijn. Zij steunen de visie van het bedrijf, de groeistrategie en de kunstenaars, en ze brengen een frisse ondernemersgeest en expertise in technologie en media.”

De fusie hing al langer in de lucht. Experts denken dat Blavatnik mogelijk ook zijn zinnen gezet heeft op een ander major label, EMI. Dat is momenteel eigendom van de Amerikaanse bank Citigroup, die het graag wil verkopen. EMI verkeerde de laatste jaren in zwaar weer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12