Ra Ra Riot gaat vanavond vroeg naar bed Ra Ra Riot gaat vanavond vroeg naar bed

De muziek in vijf woorden: “Really really really really fun"

, Jochem Boom

Ra Ra Riot gaat vanavond vroeg naar bed

De muziek in vijf woorden: “Really really really really fun"

Jochem Boom ,

We spreken vlak voor etenstijd met Matthieu Santos en Alexandra Lawn van de Amerikaanse band Ra Ra Riot. De twee ogen vermoeid, maar staan 3VOOR12 vriendelijk te woord.

De muziek in vijf woorden: “Really really really really fun"

We spreken vlak voor etenstijd met Matthieu Santos en Alexandra Lawn van de Amerikaanse band Ra Ra Riot. De twee ogen vermoeid, maar staan 3VOOR12 vriendelijk te woord.

GEINTERVIEWDEN:
Matthieu Santos (bas) en Alexandra Lawn (Cello)

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
“We zijn vanochtend om half negen opgestaan in Duitsland en gelijk het busje ingerold. We speelden gisteravond op een festival in Mannheim. Waar die stad precies ligt? Ik zou het niet weten. Het enige wat ik weet is dat het heel erg ver rijden was.”


WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
Alexandra: “Wij hebben een violist en cellist, dat is redelijk uniek volgens mij.”

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Matthieu: “Really really really really fun. We zijn beïnvloed door van alles, vooral de jaren tachtig, maar natuurlijk ook de jaren zestig. Het belangrijkste is echter dat het leuk is.”

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?
“Dat klopt voor ons wel. De albums die we uitbrengen verkopen genoeg om er geen baan naast te hebben en de rest verdienen we met touren.”
 
DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Alexandra: “We besparen vooral op luxe. Zowel persoonlijk als met de band. We zijn heel zuinig."
Matthieu: "We touren in klein busjes in plaats van grote touringwagen en we slapen niet in dure hotels, zo houden we het goedkoop.”

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?
Alexandra: “Helplessness Blues van Fleet Foxes vind ik een fantastische plaat. Hun harmonieën en melodieën zijn prachtig. Het is ook knap dat hun liedjes ondanks dat ze muzikaal vaak heel interessant zijn ook heel catchy en toegankelijk blijven.”
Matthieu: “Ik was eigenlijk helemaal niet echt een grote fan tot ik ze op televisie zag bij Saturday Night Live. Toen ik dat zag werd ik echt weggeblazen."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
Beiden: "The Dirty Projectors."
Matthieu: “Die band weet echt grenzen te verleggen. Ze combineren heel knap verschillende stijlen tot één geheel. Dirty Projectors is beïnvloed door superveel stijlen. Ze gebruiken invloeden van rock, pop, klassiek en R&B.  Ze weten al die invloeden perfect te mengen en tot een compleet nieuw geluid te komen.

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
Matthieu: “Ik wil na de show eigenlijk meteen naar bed, maar ik wil ook graag Twin Shadow zien.”

an het album nog niet eens uit. ijk geld verdienen met het touren, maar hete wakker blijft blijkt het toch gewoon te kunnen. alsHOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED?
Alexandra: "We willen eigenlijk vroeg naar bed en uitslapen. Dat kan want we hebben morgen een vrije dag. We zien wel wat er gebeurd, ‘anything is possible when the sun goes down’.”
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12