Pete Philly komt na de zomer met eerste soloplaat One Pete Philly komt na de zomer met eerste soloplaat One

En is vanavond te gast bij Eric Corton in 3VOOR12RADIO

, Tamara Jansen

Pete Philly komt na de zomer met eerste soloplaat One

En is vanavond te gast bij Eric Corton in 3VOOR12RADIO

Tamara Jansen ,

Pete Philly komt na de zomer met zijn eerste soloplaat One. Op 21 mei gaf hij al een klein voorproefje tijdens zijn eenmalige Open Loops show in de Oude Zaal van de Melkweg.

En is vanavond te gast bij Eric Corton in 3VOOR12RADIO

Pete Philly komt na de zomer met zijn eerste soloplaat One. Op 21 mei gaf hij al een klein voorproefje tijdens zijn eenmalige Open Loops show in de Oude Zaal van de Melkweg. Daar werd hij omarmd door zijn fans. Nu verlangt hij naar het podium, waar hij weer op kan klimmen zodra de plaat uitgebracht is. “Ik maak muziek zodat ik het podium op kan”, zegt Pete Philly. “Maar ik wil wel goede muziek brengen. Ik neem de tijd in de studio en ben met man en macht bezig de plaat af te krijgen.”

Pete Philly heeft eerst de muziek geschreven. Later is hij is hij aan de slag gegaan met de tekstuele inhoud voor de plaat. Hij blijft vragen stellen, maar het wordt een stuk persoonlijker. “In mijn vorige projecten stelde ik nog wel eens vragen over externe thema’s in het leven, maar uiteindelijk heb je maar op een ding invloed en dat is jezelf. Ik richt me op mezelf, op persoonlijke ontwikkelingen. Ik stel vragen over de liefde en andere gebeurtenissen in mijn leven. Mijn vragen leveren onderweg geen antwoorden op, alleen maar meer vragen. Het leven is zoals het is.” Hij wordt naar eigen zeggen niet meer gelimiteerd bij het creëren van de muziek. De teksten zullen voornamelijk ondersteund worden door harmonies, piano, beatbox en synths. “Dit zal muzikaal de boventoon voeren. Het zijn mijn favoriete klanken. Ik speel bijvoorbeeld al lang piano. Zelf heb ik vrij weinig ingespeeld, ik laat dat liever over aan mensen die dat fantastisch kunnen. “

Het opnemen van de plaat heeft volgens Pete Philly zijn ups en downs. “Het is een manisch proces. Ik zit nu in een modus dat ik alles weer wil omgooien. Ondanks dat er genoeg mensen meewerken aan de plaat is het een eenzame tijd. Je lult veel met jezelf en verliest het contact met de realiteit. Dan krijg ik wel eens het gevoel dat het niet meer werkt en dat ik het anders moet interpreteren. Ik zit wel eens drie dagen aan dezelfde track te sleutelen, dan hoor ik het allemaal niet meer.”

Pete Philly is van mening dat de muziek ongedwongen moet ontstaan en heeft moeite met het samenkomen van het creatieve proces en muziek maken als baan te hebben. “Don’t get me wrong. Het is fantastisch dat ik van muziek kan leven, maar het proces hoort ongestructureerd te zijn. Vrij, emotioneel en onbewust. Het is soms best lastig om doelgericht aan het werk te gaan. Ik ben nu aan het knallen op de plaat af te krijgen, zodat ik het podium weer op kan. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel liefde het publiek mij gaf in de Melkweg op 21 mei. Daar doe ik het voor.”

Vanavond is Pete Philly te gast bij Eric Corton in 3VOOR12RADIO, van 22.00 tot 01.00 uur op 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12