Pandora's Box playlist deel 1: Odd Future Pandora's Box playlist deel 1: Odd Future

Met o.a. N.E.R.D., Eminem, Justin Bieber en Toro Y Moi

, Atze de Vrieze

Pandora's Box playlist deel 1: Odd Future

Met o.a. N.E.R.D., Eminem, Justin Bieber en Toro Y Moi

Atze de Vrieze ,

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen, maar het levert wel vaak boeiende antwoorden op. Pandora's Box is een playlist met artiesten of zelfs specifieke platen die een toonaangevende artiest in interviews noemt. Met deze week het controversiele hiphopcollectief Odd Future.

Met o.a. N.E.R.D., Eminem, Justin Bieber en Toro Y Moi

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen. Een soort "wat is je favoriete kleur", maar dan voor volwassenen. Artiesten klagen vaak dat ze steeds dezelfde vragen krijgen, en deze zit er altijd bij. Als het kan, vermijd ik hem dan ook. En toch, toch levert het wel zinnige informatie op. De invloeden van een muzikant verklaren waarom de drums klinken zoals ze klinken, waarom hij mompelig zingt of de gitaar inruilt voor een synthesizer.

Vandaar: Pandora's Box, een Spotify playlist met artiesten of zelfs specifieke platen die in interviews genoemd zijn. Een wandeling van een uurtje door de collectie achter een toonaangevende muzikant. Deze week deel 1 met Odd Future, het veelbesproken hiphopcollectief uit Los Angeles. Afgelopen week verscheen Goblin, het tweede solo-album van voorman Tyler, the Creator, een duistere, gewelddadige en tegelijkertijd heel erg grappige plaat. De beats produceerde de rapper helemaal zelf.

Hun inspiratie komt uit allerlei richtingen, van tieneridool en mede 2.0 superster Justin Bieber tot de oerpunkers van Sex Pistols (Tyler heeft een foto van Sid Vicious op zijn telefoon). Van de producties van The Neptunes en de souljazz van Cortex, die Tyler samplede op zijn Bastard album, tot de Madvillain beat waar Earl Sweatshirt eens op rapte.

Beluister hier de Pandora's Box playlist op Spotify.

N.E.R.D. – Lapdance (Edited) (Feat. Lee Harvey & Vita)
Cortex – 8-Oct-71
Eminem – Kim
Sex Pistols – Anarchy In The UK
Jay-Z – What More Can I Say
Waka Flocka Flame – Hard In Da Paint - Explicit Album Version
Justin Bieber – Baby
Quasimoto – Low Class Conspiracy
Toro Y Moi – New Beat
Chasing Shadows – ILL
Alan Tew – Helicop
James Pants – Driftwood
Madvillain – All Caps
MGMT – Electric Feel
Joy Division – Atrocity Exhibition - 2007 Re-mastered Album Version
Lil B – Im Paris Hilton
Nite Jewel – Another Horizon
Radiohead – Optimistic
Lykke Li – I Follow Rivers
Slipknot – Wait And Bleed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12