Nieuw album GEM ‘Hunters Go Hungry’ verschijnt 1 september Nieuw album GEM ‘Hunters Go Hungry’ verschijnt 1 september

Nieuwe deal met platenlabel Excelsior een feit

, Erik Zwennes

Nieuw album GEM ‘Hunters Go Hungry’ verschijnt 1 september

Nieuwe deal met platenlabel Excelsior een feit

Erik Zwennes ,

Het vierde album van GEM is af. Op 1 september verschijnt bij Excelsior Recordings het album Hunters Go Hungry. De plaat is in verschillende sessies over een periode van een half jaar opgenomen in studio Sound Enterprise, huisstudio van Excelsior.

Nieuwe deal met platenlabel Excelsior een feit

Het vierde album van GEM is af. Op 1 september verschijnt bij Excelsior Recordings het album Hunters Go Hungry. De plaat is in verschillende sessies over een periode van een half jaar opgenomen in studio Sound Enterprise, huisstudio van Excelsior. GEM opperhoofd Maurits Westerik noemt de veertien nummers tellende plaat een muzikaal popalbum, divers en sfeervol. 

GEM had na het vorige album New geen platencontract meer. Naar eigen zeggen gaf Excelsior baas Ferry Roseboom aan Westerik de ruimte om in alle vrijheid aan nieuw materiaal te werken en daarna te kijken hoe hij dit uit wilde brengen. De vraag was zelfs of het een bandalbum of soloplaat zou worden. “Hunters Go Hungry is een echte bandplaat geworden,” aldus Westerik. “De komende drie dagen leggen producer Frans Hagenaars en ik de laatste hand aan de mixen en dan is de plaat helemaal af.” Onlangs kwamen GEM en Excelsior tot een nieuwe overeenkomst voor de release van het album.

Westerik had veel materiaal klaar liggen toen hij de studio in ging. De verschilllende nummers waren wel erg divers in sfeer en vorm waardoor gekozen is voor meerdere opnamesessies rondom clusters liedjes. “Dat kan een tricky aanpak zijn, omdat er een lijn in het geheel kan ontbreken. Maar ik denk dat mijn stem de bindende factor is geworden. Dit is de meest creatieve GEM plaat ooit.” De liedjesschrijver, gitarist en zanger heeft tijdens de opnames veel zelf gedaan, maar ook hulp ingeroepen. Diverse drummers, een toetsenist en blaassectie werkten mee aan de plaat. Vaste GEM compagnon Jeroen Kikkert speelt gitaar op Hunters Go Hungry.

Live zal GEM waarschijnlijk bestaan uit zes leden. Westerik zal weinig tot geen gitaar spelen en wil zich kunnen focussen op zang. Jeroen Kikkert speelt gitaar. Een tweede gitarist, een bassist, toetsenist en drummer zijn zo goed als rond voor de liveshows. Westerik: “Iedereen wil graag meedoen, maar het moet wel uitkomen met andere projecten en dergelijke.” Binnenkort zal de definitieve bandsamenstelling bekend worden.

Vóór de release zal een eerste single verschijnen. Eind augustus staan enkele try-outs door het land gepland. De band is bezig met een albumrelease op een speciale locatie. In oktober volgt een landelijke tour. Bij een aantal shows zal de blazerssectie meespelen. Binnenkort lanceert de band een nieuwe website HuntersGoHungry.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12