Nieuw 101BARZ festival: 'opmaat naar meer hiphop in Amsterdam' Nieuw 101BARZ festival: 'opmaat naar meer hiphop in Amsterdam'

Rotjoch wil met NL hiphop de HMH vullen

, Ingmar Griffioen

Nieuw 101BARZ festival: 'opmaat naar meer hiphop in Amsterdam'

Rotjoch wil met NL hiphop de HMH vullen

Ingmar Griffioen ,

Het eerste 101BARZ festival is een feit: op 27 mei in The Sand in Amsterdam met zestien artiesten als Zwart Licht, Hef, Kempi, Sloddervosgang, Kraantje Pappie, KV en Zo Moeilijk. Initiator en host Rotjoch wilde altijd al een 101BARZ evenement opzetten en ziet het als opmaat naar meer. "We willen ooit een evenement voor 5000 man in de HMH doen met alleen NL acts."

Rotjoch wil met NL hiphop de HMH vullen

Het eerste 101BARZ festival is een feit. Op 27 mei geeft het hiphop-platform een feest in The Sand in Amsterdam met zestien artiesten als Zwart Licht, Hef, Kempi, Sloddervosgang, Kraantje Pappie, KV en Zo Moeilijk. Initiator en host Rotjoch wilde altijd al een 101BARZ evenement opzetten en ziet het als opmaat naar meer. "We willen ooit een evenement voor vijfduizend man in de HMH doen met alleen NL acts."

Het is een beetje last minute georganiseerd geeft Rotjoch toe, maar het belangrijkste is om dit voor de Nederlandse hiphop neer te kunnen zetten in het jaar dat 101BARZ vijf jaar bestaat. "In november gaan we een heel groot evenement doen, op een nu nog onbekende locatie, en dit is een soort pre-party. Ik wilde dit altijd al doen, maar nu hebben we met 1st Priority eindelijk ook een partij gevonden die de productie wil doen."

Het 101BARZ festival vindt plaats in The Sand, een evenementenlocatie vlak naast station Amsterdam Sloterdijk. De locatie is nog niet heel bekend, maar als het aan Rotjoch en 101BARZ ligt komt daar snel verandering in. "Er kunnen 1800 man in en als er 1500 komen hebben we wel een mijlpaal geslagen. We hebben hier voor gekozen omdat het makkelijk bereikbaar is, de zaal groot is en het geluid goed. Er gebeuren de laatste tijd veel hiphop- of R&B-concerten en ik denk dat we er sowieso één à twee keer per jaar een 'supported by 101BARZ evenement' gaan doen. We willen echt een nieuwe locatie voor hiphop neerzetten."

Hoewel Rotjoch 101BARZ tot één van de grootste NL hiphop-platforms maakte, weet hij dat dat platform live nog veel te winnen heeft. "101BARZ bestaat nu bijna vijf jaar en het bereik is heel groot, maar niet als het gaat om clubshows. Een Lil' Wayne verkoopt hier zo de HMH uit. Wij staan voor de NL hiphop-scene en willen zorgen dat die gasten ook voor een groot publiek staan."

Dit feest is daarom een belangrijke eerste stap in zijn plannen. "Mocht dit echt werken, dan gaat het alleen maar groter worden. Hoe groter hoe beter." En zo hoopt Rotjoch ooit de Heineken Music Hall te vullen met een grotendeels Nederlandse line-up. Daarvoor is het van wezenlijk belang om ook de jongste hiphopliefhebbers te bereiken. "Dit is ook voor de jonge generatie en daarom ook voor 16+." En voor de vele liefhebbers met een 101BARZ profiel is de drempel verlaagd: die betalen vijf euro in plaats van vijftien. Rotjoch: "Mocht de kaartverkoop heel snel gaan, dan willen we de mensen nog iets heel speciaals geven." Kortom: als de organisatie genoeg kaarten verkoopt (zo'n 1500 stuks), dan komt er nog een headliner bij.

101BARZ festival op vrijdag 27 mei in The Sand, Amsterdam. De line-up met bestaat nu uit zestien acts, die een groot deel van de hiphop-scene vertegenwoordigen: Goodfellaz (Adison, Heinek’n en Concrete), Fata, Zo Moeilijk & Kabel, ZwareJongenz, Hef & Team Vieze, Kraantje Pappie, Freez, Watts & Rocks, Kempi, Nebulon (Zwart Licht, Skinto, NoizBoiz, D.Lipps), Keizer, Hydroboyz, Adje & Sloddervosgang, Greengang, Dret & Krulle en Kleine Viezerik. Meer info op de website van 101BARZ.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12