Krach verkracht Krach Krach verkracht Krach

Band maakt remix van debuutplaat

, Tamara Jansen

Krach verkracht Krach

Band maakt remix van debuutplaat

Tamara Jansen ,

Krach gaat zijn eigen debuutplaat remixen. Met het project, Krach Verkracht, stapt de band tijdelijk over van rock naar dancemuziek. In het najaar gaan ze het project live ten gehore brengen. Op 3 juni sluit de band de huidige clubtour af in Luxor Live in Arnhem en wordt alvast een tipje van de sluier gelicht.

Band maakt remix van debuutplaat

Krach gaat zijn eigen debuutplaat remixen. Met het project, Krach Verkracht, stapt de band tijdelijk over van rock naar dancemuziek. In het najaar gaan ze het project live ten gehore brengen. Momenteel is Krach bezig met een clubtour en op 3 juni in Luxor Live in Arnhem en wordt alvast een tipje van de sluier gelicht. “We doen het vooral, omdat we het leuk vinden”, vertelt frontman Reinier van den Haak. “Het was altijd het idee om dansmuziek te maken, dat doen we al een beetje, maar nu gaan we er helemaal voor.”

Krach staat al af en toe op het affiche van een dancefeest. De muziek van Krach is wel dansbaar, maar de band wil het debuut een extra impuls geven om in het najaar een dancetour te kunnen doen. “De keren dat we op een dansfeest spelen, merken we dat de echte rocknummers op dat soort momenten het geheel vertragen of onderuit halen.  Met de remix van Krach wordt het pure feestmuziek.”

Van rock naar dance. De nummers krijgen een dansbare beat, er wordt veel gewerkt met synths en drums spelen een grote rol. “Voor dit project hebben we Linda van Leeuwen van Bombay Show Pig erbij gevraagd. Zij is onze multi-instrumentalist. Ze zal live van de drumcomputer, naar drums lopen en daarbij ook nog een aandeel hebben in de vocals. Een vrouwelijke stem is een mooie toevoeging.” Er wordt ook sporadisch gebruik gemaakt van bas en gitaar.

Op 3 juni geeft de band in Luxor Live in Arnhem een voorproefje van de remix. In het najaar gaan ze het land in met de dansbare versie van het debuut. Het liefst wil de band een eigen nacht organiseren om daarmee de zalen langs te gaan. “We merken we dat het lastig is om een eigen dansnacht te organiseren, maar we hebben inmiddels contact met wat mensen en hopen dat het gaat lukken.” De remix wordt ook uitgebracht. Het is nog niet duidelijk of het een fysieke plaat wordt of alleen digitaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12