Geruchten over Spotify integratie in Facebook Geruchten over Spotify integratie in Facebook

Aannemelijke samenwerking nog ontkend door Spotify

, Erik Zwennes

Geruchten over Spotify integratie in Facebook

Aannemelijke samenwerking nog ontkend door Spotify

Erik Zwennes ,

Het Amerikaanse zakenblad Forbes bericht over een aanstaande samenwerking tussen muziekstreaming website Spotify en het sociale netwerk Facebook. Anonieme bronnen dicht bij de samenwerking bevestigen dit tegenover het blad. Vooralsnog ontkent Spotify de berichten.

Aannemelijke samenwerking nog ontkend door Spotify

Het Amerikaanse zakenblad Forbes bericht over een aanstaande samenwerking tussen muziekstreaming website Spotify en het sociale netwerk Facebook. Anonieme bronnen dicht bij de samenwerking bevestigen dit tegenover het blad. Met de samenwerking zou geen geld gemoeid zijn. Duidelijk is dat Spotify zo ineens veel meer potentiële gebruikers weet te bereiken.

Een samenwerking tussen de twee bedrijven zou niet heel onwaarschijnlijk zijn daar ze een aantal grote investeerders delen. Zo heeft miljardair Li Ka Shing een belang in Facebook en Spotify. Yuri Milner, die ongeveer 10% van Facebook bezit, is ook in onderhandeling om aandelen in Spotify te kopen. Sean Parker, medeoprichter van Facebook en oprichter van Napster, zit in het bestuur van Spotify.

Volgens de bronnen zou de functionaliteit al over twee weken gelanceerd kunnen worden in landen waar Spotify actief is. Een lancering in de Verenigde Staten zou nog niet op de planning staan. Over een introductie van de streaming dienst in de VS is Spotify nog in onderhandeling met de diverse platenmaatschappijen. Wanneer de kogel door de kerk is zou de integratie van Spotify in Facebook ook daar plaats gaan vinden.

De geïntegreerde dienst zou momenteel worden getest. Wanneer het is gelanceerd zien Facebook-gebruikers een Spotify pictogram aan de linkerkant van hun newsfeed, naast de gebruikelijke pictogrammen voor foto's en evenementen. Wanneer een gebruiker op de knop klikt, wordt Spotify geopend op de achtergrond en kan muziek uit de database van de streaming muziekdienst afgespeeld worden via Facebook. Daarnaast zou het mogelijk worden om samen met Facebook vrienden naar muziek te luisteren.

Vooralsnog ontkent Spotify de berichten. Het wijst er op dat integratie van Spotify in Facebook, in een basale vorm, al mogelijk is. “We werken constant samen om deze service te verbeteren, maar dat is alles.” Dit verhaal wordt enigszins ondersteund door een bericht op Billboard.biz. De auteur noemt een vergaande integratie 'zeer onwaarschijnlijk'. 'Ten minste drie andere digitale muziekdiensten, die anoniem willen blijven, vertelden Billboard dat Facebook in de afgelopen zes maanden contact met ze heeft opgenomen om eventuele integratie strategieën te bespreken.'

De samenwerking tussen de bedrijven past in de lijn die Facebook afgelopen maart al heeft ingezet door de samenwerking met Warner Bros. Deze filmuitgever maakt het mogelijk via Facebook films te streamen en te betalen met zogenaamde Facebook credits.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12