DJ Kypski in band Caro Emerald DJ Kypski in band Caro Emerald

En werkt aan nieuwe show met het Matangi Kwartet

, Jochem Boom

DJ Kypski in band Caro Emerald

En werkt aan nieuwe show met het Matangi Kwartet

Jochem Boom ,

Thomas Elbers, alias DJ Kypski vertelde begin dit jaar over zijn plannen voor 2011. Inmiddels krijgen die plannen meer vorm. Hij zal komende maanden onderdeel zijn van de liveband van Caro Emerald en gaat ondertussen gestaag door met het uitbrengen van nieuwe muziek onder zijn naam.

En werkt aan nieuwe show met het Matangi Kwartet

Thomas Elbers, alias DJ Kypski vertelde begin dit jaar over zijn plannen voor 2011. Inmiddels krijgen die plannen meer vorm. Hij zal komende maanden onderdeel zijn van de liveband van Caro Emerald, werkt samen met het Matangi kwartet en gaat ondertussen gestaag door met het uitbrengen van nieuwe muziek als DJ Kypski.

Als DJ Kypski is Elbers constant bezig met het maken van eigen muziek en remixes voor anderen. "Ik probeer altijd zoveel mogelijk eigen werk af te krijgen. Overigens zijn die producties niet bedoeld voor een album. Of die er ooit komt weet ik niet, maar zeg nooit nooit. Vaak probeer ik eigen producties uit in mijn dj sets. Op die manier kun je meteen zien of iets goed werkt en eventueel gelijk de volgende dag verder werken aan een nummer. Je moet natuurlijk ook weer niet te veel nieuwe muziek draaien, want dan jaag je mensen weg, maar voor mij werkt deze methode erg goed. Verder staan er veel releases in de stijgers voor komende zomer en komende maand komt de remix van de track Two van het Amerikaans producersduo No Body uit op Touché Records." Een preview van die track is hier te horen.

Van alle zijprojecten is het nieuws dat Elbers gaat spelen in de liveband van Caro Emerald misschien wel het meest verrassend. Die samenwerking kwam eigenlijk heel simpel tot stand. Elbers: "ik had al contact met de band doordat ik met vijf nummers op de plaat meedoe. Toen Stefan Kruger (o.a Zuco 103) belde of ik misschien mee wilde op tournee was ik in eerste instantie sceptisch. Ik heb het al erg druk met al mijn projecten en ik was bang dat ik teveel hooi op mijn vork nam. Uiteindelijk heb ik ja gezegd omdat ik wist dat het muzikaal goed zou klikken doordat ik al veel heb samengewerkt met Stefan. Bovendien is het prima te combineren. Met Caro Emerald spelen we 's avonds, en dan kan ik daarna meteen door voor een eigen dj-set. Die zijn meestal toch 's nachts."

Een ander project dat komend jaar belangrijk is voor Elbers is zijn samenwerking met het klassiek geschoolde Matangi Kwartet, al zal het publiek waarschijnlijk pas aan het eind van het jaar kennis maken met het resultaat. Elbers: "Ik werkte zes jaar geleden al eens samen met het Matangi Kwartet. De directeur van het festival waar we toen eenmalig speelden heeft ons toen samengebracht. Na die eerste keer hebben we nog een aantal keer samengespeeld. Maar omdat ik al die jaren erg druk was met C-mon & Kypski was het altijd een project voor ernaast. We kunnen er nu meer tijd in stoppen en willen het nu naar een hoger plan tillen."

Tot nu toe is er nog weinig concreet over de nieuwe show van het Matangi Kwartet en DJ Kypski . Elbers: "We zijn nu aan het sleutelen, maar het staat echt nog in de kinderschoenen. We proberen nu wel meer dan eerst de crossover naar dansmuziek te maken. We hebben bijvoorbeeld al geëxperimenteerd met dubstep. De show moet uiteindelijk zowel in een concertgebouw als op een poppodium of festival werken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12