Cat's Eyes geeft verrassend felle show Cat's Eyes geeft verrassend felle show

Met onmiskenbare rol voor Rachel Zeffira

, Tamara Jansen

Cat's Eyes geeft verrassend felle show

Met onmiskenbare rol voor Rachel Zeffira

Tamara Jansen ,

Cat's Eyes is het zijproject van Faris Badwan, de frontman van The Horrors, en de operazangeres Rachel Zeffira. Met het gelijknamige debuut hebben ze een mix van popliedjes met een donkere sound, die soms uitwijken naar een licht klassiek geluid. Live is het echter anders. Het is donker, fel en een stuk spannender.

Met onmiskenbare rol voor Rachel Zeffira

Cat's Eyes is het zijproject van frontman van The Horrors Faris Badwan en de operazangeres Rachel Zeffira. Met het gelijknamige debuut hebben ze een mix van popliedjes met een donkere sound, die soms uitwijken naar een licht klassiek geluid. Live is het echter anders. Het is donker, fel en een stuk spannender.

CONCERT

Cat's Eyes, 20 mei, London Calling, Kleine Zaal, Paradiso

MUZIEK
Waar the Horrors op hun tweede plaat Primary Colours, een nieuw pad insloegen met een post-punk sound, mag dit project daar weer een zijpaadje van genoemd worden. De plaat, waarover de meningen verdeeld zijn, mag live in de Kleine Zaal van Paradiso een interessante wending aannemen.

PLUS
Het licht van de Kleine Zaal is perfect afgesteld op de donkere sound van de band. In de hete, volle Kleine Zaal is al snel duidelijk dat Cat's Eyes live een stuk feller is dan op plaat. Een mooie wending. Het maakt de act een stuk interessanter. Door het harde geluid, doet het wat meer denken aan de sound van Horrors' album Primary Colours. Het is Zeffira die daar verschil in brengt. Dat maakt haar aandeel in deze performance heel belangrijk. Zeffira' stem past perfect bij het geluid van de band. Ze weet de muziek een extra feel te geven. De dynamiek tussen Badwan en Zeffira is dan ook veel beter voelbaar dan op de plaat.

MIN
Op het podium staan ze er maar statisch bij. Dat misstaat niet per se bij de act, maar je mist de overgave. De nummers worden lang uitgerekt en dat versterkt de sound, maar het is op sommige momenten een stuk minder spannend dan had gekund.

CONCLUSIE

Cat's Eyes is live een stuk interessanter om naar de luisteren in vergelijking met de plaat. De sound is donkerder, feller en de dynamiek tussen Zeffira en Badwan is een stuk beter voelbaar.  Dat maakt dit optreden verrassend goed. Rachel Zeffira speelt daarbij een mooie rol. Helemaal als je met dit optreden in je achterhoofd ook de sound van The Horrors meeneemt. Misschien is vergelijken misplaatst, maar dat heb je toch met een zijproject.

CIJFER
7,5

Volg London Calling op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12