3VOOR12 Draait (18): Miles Kane, Odd Future en High Llamas 3VOOR12 Draait (18): Miles Kane, Odd Future en High Llamas

De favorieten van de redactie

, Jochem Boom

3VOOR12 Draait (18): Miles Kane, Odd Future en High Llamas

De favorieten van de redactie

Jochem Boom ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
Arctic Monkeys - Brick By Brick (Munich)

3VOOR12 Album van de week
Miles Kane - Colour Of The Trap (Sony)

3FM Megahit
Simple Plan feat. Natasha Beddingfield - Jet Lag (Atlantic/Warner)

3FM Album van de Week:
Krystl - Rolling (Universal)


DE TOP 10:


1. Miles Kane - Colour Of The Trap (album, Columbia/Sony)
"Of het nu uptempo is of een slepende balade, Kane weet te pakken en te ontroeren." (Erik Zwennes)
"Hier en daar een vleugje Last Shadow Puppets, maar bovenal  een plaat met lekkere catchy songs." (Tamara Jansen)

2.
Tyler, the Creator - Goblin (XL/V2)
"De dreiging, frisse concepten, woordkeuze en rauwe producties doen me goed." (Erik Zwennes)
"De hype rond Odd Future en Tyler, The Creator is volledig terecht." (Jochem Boom)

3. High Llamas - Talahomi Way (album, Drag City/Munich)
"Langzaam georkestreerde lome transistorradiomuziek uit ver vervlogen tijden." (Menno Visser)
"Heerlijk album voor een Zen-gevoel op een lome, zomerse middag." (Willem van Zeeland)

4. WhoMadeWho - Knee Deep (Kompakt/NEWS)
"Het nieuwe album staat weer vol fijne indiedance met sterke vocalen en pakkende nummers. Ideaal voor de tijd van het jaar." (Erik Zwennes)

5. Love Inks - E.S.P (album, Hell, Yes!/Konkurrent)
"Love Inks heeft een niks aan de hand popplaat gemaakt. Op E.S.P staan een paar pareltjes van songs." (Jochem Boom)

6. James Pants – James Pants (Stones Throw/V2)

"Een plaat die me vrolijk stemt. Fijne elektronische muziek die alle kanten op gaat." (Tamara Jansen)

7. Roadburn 2011 concerten
"(Na)genieten met Stone Axe, Acid King, Evoken, Naam, Hooded Menace, het Japanse death & doom trio Coffins, de zieke trashy death metal van Grave Miasma of de intense show van pure hardcore-act Trap Them." (Ingmar Griffioen)

8. Cold War Kids - Finally Begin (single)
"Iedere keer dat deze 3FM Megahit voorbij kwam de volumeknop een zwieper gegeven. Ik hoop en verwacht dat de doorbraak van de Cold War Kids hiermee aanstaande is." (Willem van Zeeland)

9. Dom - Sun Bronzed Greek Gods (EP, Burning Mill)

"Langzaam beginnen ze in de Amerikaanse binnenlanden (Worchester, Massachussets) ook te snappen hoe je zonnige electropop maakt...EP-tje met bijna geen vullers." (Menno Visser)

10. Miami Horror - Sometimes (single)
"Topsingle van dit gezelschap uit Australie. Het nieuwe speeltje voor de Soulwax-fans. Ze waren al een van mijn hoogtepunten op SXSW, hun single staat op de playlist van 3VOOR12 Radio en ze zijn op 19 mei te zien in Paradiso." (Willem van Zeeland)

DE LIJSTJES:


MENNO VISSER DRAAIT:

Miles Kane - Colour Of The Trap (album, Columbia/Sony)
Langzaam wordt duidelijk wie de betere songschrijver van The Last Shadow Puppets was...hier staan bijna geen vullers op!

Dom - Sun Bronzed Greek Gods (EP, Burning Mill)
Langzaam beginnen ze in de Amerikaanse binnenlanden (Worchester, Massachussets) ook te snappen hoe je zonnige electropop maakt...EP-tje met bijna geen vullers.

High Llamas - Talahomi Way (album, Drag City/Munich)
Langzaam georkestreerde lome transistorradiomuziek uit ver vervlogen tijden. Welgeteld alweer hun negende album, maar deze Britten zijn dan ook geen zakkenvullers...


JOCHEM BOOM DRAAIT:

Tyler, the Creator - Goblin (XL/V2)
De hype rond Odd Future en Tyler, The Creator is volledig terecht. Goblin staat vol met minimalistische beats en grimmige teksten die je gelijk grijpen.

Miles Kane - Colour Of The Trap (album, Columbia/Sony)
Miles Kane laat op zijn solodebuut horen wat een prachtige liedjes hij kan schrijven. De sound houdt het midden tussen zijn oude band The Rascals en zijn zijproject The Last Shadow Puppets.

Love Inks - E.S.P (album, Hell, Yes!/Konkurrent)
Love Inks heeft een niks aan de hand popplaat gemaakt. Op E.S.P staan een paar pareltjes van songs.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

 
Tyler, the Creator - Goblin (XL/V2) / Odd Future @ Paradiso
Ja, dat was leuk. Met Rick Ross op de dopp’n door de oranje lelijkheid ellebogen richting Paradiso voor een knap staaltje punk. Live is Odd Future een ervaring, op plaat vooral veel potentieel. De nieuwe plaat van groepslid Tyler, the Creator is nog niet dé plaat. De beste nummers waren al als single uitgebracht. Maar de dreiging, frisse concepten, woordkeuze en rauwe producties doen me goed. Het stemt zeer hoopvol over de nieuwe lichting hiphopkids uit de Verenigde Staten van Amerika.

Miles Kane - Colour of the Trap (Columbia/Sony)
Het is ergens flauw om een release van Miles Kane te vergelijken met die van zijn muzikale vriend Alex Turner (Arctic Monkeys) maar wat mij betreft is Kane al tijden de winnende partij. Wat een gevoel voor liedjes, wat een fijne stem en wat een persoonlijkheid. Naast de twee hitsingles staat zijn eerste soloalbum vol met nog veel meer moois. Of het nu uptempo is of een slepende balade, Kane weet te pakken en te ontroeren.

WhoMadeWho - Knee Deep (Kompakt/NEWS)
Deze funky Denen maken in het live-circuit al jaren grote indruk. Het nieuwe album staat weer vol fijne indiedance met sterke vocalen en pakkende nummers. Ideaal voor de tijd van het jaar.


TAMARA JANSEN DRAAIT:


Miles Kane - Colour Of The Trap (album, Columbia/Sony)

Na twee sterke singles, Come Closer en Rearrange, was ik erg benieuwd naar de plaat. Het resultaat mag er wat mij betreft zijn. Het maakt voor mij behoorlijk wat goed, na de teleurstelling van de twee laatste singles van de Arctic Monkeys. Vergelijken ga je toch. Hier en daar een vleugje Last Shadow Puppets, maar bovenal  een plaat met lekkere catchy songs.

Tyler, The Creator – Goblin (XL/V2)
Eerlijk, ik baal dat ik OFWGKTA in Paradiso moest missen vanwege een vakantie. Maar klagen mag ik niet. Tyler, The Creator brengt vandaag zijn tweede plaat uit. Goblin is goed, rauw en donker.
 
James Pants – James Pants (Stones Throw/V2)
Deze week uitgekomen, al een tijdje op de Luisterpaal, maar ik wil hem toch nog even noemen. Een plaat die me vrolijk stemt. Fijne elektronische muziek die alle kanten op gaat.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:


Palmbomen & NTBD @ Bevrijdingsfestival Utrecht

Arriveerde vrij laat op Bevrijdingsfestival Utrecht, maar mooi op tijd voor Palmbomen. Kai Hugo's lichtshow kwam in daglicht minder uit de verf, maar zijn tropische disco doorstond de eerste buitenfestivaltest met verve. Afsluiter Nobody Beats The Drum bestookte het veld afsluitend met dikke electrobeats. En The Tunes, Go Back To The Zoo en Goose waren ook geen straf.

Popronde-selectie 2011
Mooie dag in Nijmegen met veel muziek luisteren, om de laatste knopen door te hakken. Mooie selectie ook met liefst 38 Hollandse Nieuwe acts! Lees hierrrr en vanaf september is een fraaie selectie live te bewonderen op 1 van de 28 Hollandse Nieuwe podia door het land.

Roadburn 2011 concerten
De eerste acht registraties van Roadburn 2011 staan online. (Na)genieten met Stone Axe, Acid King, Evoken, Naam, Hooded Menace, het Japanse death & doom trio Coffins, de zieke trashy death metal van Grave Miasma of de intense show van pure hardcore-act Trap Them. De eerste acht concerten vind je hier  Verwacht volgende week meer Roadburn 2011 audio!


WILLEM VAN ZEELAND


High Llamas - Talahomi Way (album, Drag City/Munich)
Heerlijk album voor een Zen-gevoel op een lome, zomerse middag. Perfect voor dit weekend dus. Betrapte mezelf deze week meerdere keren op de gedachte: "Kom, laten we die nieuwe High Llamas nog eens opzetten.

Miami Horror - Sometimes (single)
Topsingle van dit gezelschap uit Australie. Het nieuwe speeltje voor de Soulwax-fans. Ze waren al een van mijn hoogtepunten op SXSW, hun single staat op de playlist van 3VOOR12 Radio en ze zijn op 19 mei te zien in Paradiso.

Cold War Kids - Finally Begin (single)
Veel radio geluisterd deze week en iedere keer dat deze 3FM Megahit voorbij kwam de volumeknop een zwieper gegeven. Ik hoop en verwacht dat de doorbraak van de Cold War Kids hiermee aanstaande is. Jammer dat onlangs in de Melkweg bleek dat ze nog niet genoeg songs van dit kaliber hebben om de scherpte een heel concert vast te houden, maar dat gaat vast nog komen.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:


Tyler, the Creator - Goblin (XL/V2)
Hij maakte het me niet makkelijk, de frontman van hiphophype Odd Future. De antwoorden bij mijn interview liepen uiteen van 'ja', 'nee', 'I don't care' en 'I hate interviews'. Mijn meest curieuze interview-ontmoeting ooit, maar het past wel binnen zijn verhaal. Goblin is een taaie, grappige, maar ook sinistere plaat vol seks, nazi's, walging en zelfmoord. Afschrikwekkend? Of gewoon entertainment?

Miles Kane - Colour Of The Trap (album, Columbia/Sony)
Gaat Miles Kane zijn Last Shadow Puppets-maatje Alex Turner aftroeven? Zijn eerste soloplaat bevalt mij voorlopig beter dan wat ik van de Arctic Monkeys hoorde. Twee killer singles: Come Closer en Rearrange. Stijlvolle hoes ook.

Pandora's Box: Flying Lotus

Geinig nieuw dingetje in mijn vrije tijd, gebouwd rond de vraag die ik in interviews altijd mijdt als de pest: wat zijn je invloeden? Ik vind die vraag vervelend, omdat muzikanten hem in elk interview opnieuw krijgen, niet omdat hij geen relevante info oplevert. Want al die invloeden bij elkaar geven een aardig inzicht waarom iemands muziek klinkt zoals hij klinkt. Ik trap af met de maker van mijn favoriete plaat van 2010: Flying Lotus.

STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Bill Wells & Aidan Moffat  - Everything's Getting Older  (Chemikal
Underground/Konkurrent)

Aidan Moffat (ex-Arab Strap) komt zijn mooiste plaat in jaren.
Geholpen door componist Bill Wells (check ook zijn andere werk, o.a zijn albums met Tape en Stefan Schneider zijn ook beeldschoon) weet hij het leed van een man op middelbare leeftijd prachtig te verwoorden. Alsof een oude vriend je aan de bar zijn leed verteld. Ik word er gelukkig en melancholisch van.

Love Inks  - E.S.P.  (Hell, Yes!/Konkurrent)
Frisse, minimale pop van een trio uit Texas. In de lijn van The XX,
maar net iets luchtiger en wat meer uitgesproken melodieën. Fijn
plaatje, lekker kort ook.

Miles Kane  - Colour Of The Trap  (Columbia/Sony)
Gewoon een hele goede popplaat, met erg sterke liedjes. Zou ie zijnLast Shadow Puppets maatje Alex Turner opeens vorbij gaan in het schrijven van goede liedjes? Wie weet,  zou zo maar kunnen….


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12