Stekker uit hiphopfestival Bridgin’ The Gap na dramatische voorverkoop Stekker uit hiphopfestival Bridgin’ The Gap na dramatische voorverkoop

Festival in Ahoy verkoopt slechts vijftig kaarten

, Atze de Vrieze

Stekker uit hiphopfestival Bridgin’ The Gap na dramatische voorverkoop

Festival in Ahoy verkoopt slechts vijftig kaarten

Atze de Vrieze ,

Hiphopfestival Bridgin’ The Gap gaat niet door. Dat bevestigt de organisatie. Het festival zou 28 mei plaatsvinden in de Rotterdamse Ahoy, maar er waren slechts vijftig kaarten verkocht. “Het was onverantwoord om het dit jaar door te laten gaan”, laat woordvoerder Renk Reuder van het festival weten.

Festival in Ahoy verkoopt slechts vijftig kaarten

Hiphopfestival Bridgin’ The Gap gaat niet door. Dat bevestigt de organisatie. Het festival zou 28 mei plaatsvinden in de Rotterdamse Ahoy, maar er waren slechts vijftig kaarten verkocht. “Het was onverantwoord om het dit jaar door te laten gaan”, laat woordvoerder Renk Reuder van het festival weten. “Het concept zien we nog steeds zitten, maar we zullen goed moeten nadenken hoe het beter kan.”

Waarom de ticketverkoop niet op gang kwam, is de organisatie naar eigen zeggen een raadsel. “Als we dat wisten hadden we er eerder op in kunnen spelen. Misschien heeft de economische crisis er mee te maken.” Kosten zijn uiteraard gemaakt, waaronder voorschotten aan optredende artiesten. Maar volgens de organisatie is nog niet meteen de hoofdprijs betaald. “Het gaat niet om tonnen”, zegt Reuder. “Je houdt toch rekening met de risico’s bij zo’n eerste editie.”

Op de eerste editie het festival zouden onder meer leden van de Wu Tang Clan, Pete Philly, Dead Prez, Sean Price, Masta Ace en Fresku optreden. In oktober trad het festival voor het eerst naar buiten, met een gelikte flyer waarop ook namen stonden die nog niet bevestigd waren, iets wat zeer ongebruikelijk is in festivalland. Vorige week al werd bekend dat Bridgin’ The Gap een vierde podium moest schrappen, waarbij problemen met de milieuvergunning als reden genoemd werden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12