Sony lanceert streaming muziekdienst Qriocity in september in Nederland Sony lanceert streaming muziekdienst Qriocity in september in Nederland

Nieuwe streaming muziekdienst voor televisies, blu-rayspelers en Playstation 3 van Sony

, Redactie 3VOOR12

Sony lanceert streaming muziekdienst Qriocity in september in Nederland

Nieuwe streaming muziekdienst voor televisies, blu-rayspelers en Playstation 3 van Sony

Redactie 3VOOR12 ,

Sony komt met een eigen dienst voor streaming muziek en video on demand genaamd Qriocity. Sony Nederland kondigde gisteren op een persconferentie aan dat de dienst in september van start gaat in de Benelux.

Nieuwe streaming muziekdienst voor televisies, blu-rayspelers en Playstation 3 van Sony

Sony komt met een eigen dienst  voor streaming muziek en video on demand genaamd Qriocity. Sony Nederland kondigde op een persconferentie aan dat de dienst in september van start gaat in de Benelux. Dat meldt de website Emerce.nl vandaag. De dienst werd in 2010 al uitgerold in het  Verenigd Koninkrijk en Ierland. Maar details van een lancering in de rest van Europa waren toen nog niet bekend.

De dienst zal in eerste instantie vooral beschikbaar zijn voor apparaten van Sony zelf. Nederlanders die in het bezit zijn van Sony televisies of Blu-Rayspelers met een netwerkaansluiting kunnen gebruik maken van de dienst. Evenals gebruikers van de gameconsole van Sony, de Playstation 3. In een later stadium zal de dienst ook te gebruiken zijn op mobiele apparaten met het Android besturingssysteem, maar daar zijn nog geen verdere details over bekend.

De dienst vraagt in Ierland 9,99 euro per maand voor onbeperkte streaming van muziek. Het huren van een film kost ongeveer 3,99 euro. De vraag is hoeveel bestaansrecht een streamingdienst heeft die enkel te gebruiken is op apparaten van Sony. Consumenten die al gebruik maken van een merk- en  platform- onafhankelijke streamingdienst als Spotify, zullen niet snel geneigd zijn om nogmaals in de buidel te tasten voor dezelfde functionaliteiten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12