Mojo-topman John Mulder stapt op Mojo-topman John Mulder stapt op

Na vertrek gaat Mojo met één directeur verder

, Ingmar Griffioen

Mojo-topman John Mulder stapt op

Na vertrek gaat Mojo met één directeur verder

Ingmar Griffioen ,

Topman John Mulder vertrekt bij Mojo. De directeur stapt eind dit jaar op na ruim 25 jaar aan het roer, zo maakte hij net bekend. Mulder bevestigt dat het een persoonlijke beslissing betreft. "Ik werk al 35 jaar heel hard en ben dat een beetje zat. Ik heb nog veel plannen en die krijg ik in dit leven zo niet verwezenlijkt. Dus wil ik meer projecten gaan doen. Ik ben niet iemand van half werk en zo'n bedrijf runnen, wat ik bij Mojo al 25 jaar doe, is niet iets wat je half kunt doen."

Na vertrek gaat Mojo met één directeur verder

Topman John Mulder vertrekt bij Mojo. De directeur stapt eind dit jaar op na ruim 25 jaar aan het roer, zo maakte hij net bekend. Aan de telefoon bevestigt Mulder dat het een persoonlijke beslissing betreft. "Ik werk al 35 jaar heel hard en dat ben ik een beetje zat. Ik heb nog veel plannen en die krijg ik in dit leven zo niet verwezenlijkt. Dus wil ik meer projecten gaan doen. Ik ben niet iemand van half werk en zo'n bedrijf runnen, wat ik bij Mojo al 25 jaar doe, is niet iets wat je half kunt doen."

John Mulder vormt al lange tijd met Dick van Zuylen en Leon Ramakers de top van het bedrijf. Ook nadat Ramakers in 2005 terugtrad als algemeen directeur en een meer adviserende rol ging spelen. Na zijn vertrek gaat Mojo voorlopig verder met algemeen directeur Dick van Zuylen als hoogste baas, bevestigt Mulder. "Een nieuwe directeur ligt niet in de lijn der verwachtingen. Dat is ook niet nodig. We hebben jaren geleden een breed managementsteam opgezet, dat dit moet kunnen opvangen. Wij drieën vormen wel de top, maar we zijn geen hiërarchisch bedrijf."

"Ik ben nu 55 jaar en dan moet je een keer plaatsmaken", redeneert Mulder. "Op een gegeven moment moet je een stap zetten. En ik ben niet zomaar weg." De directeur blijft sowieso nog tot het eind van het jaar. In die periode kijkt hij met Mojo welke projecten hij blijft doen of overdraagt. "We mogen gelukkig nog even aan het nieuws wennen", reageert woordvoerder Marjanne Manders. "John Mulder zal toch wel projecten blijven doen, maar vindt het ook tijd om af te bouwen. Zowel Mojo als John sluiten niet uit, dat hij wel dingen voor ons blijft doen."

Manders doelt onder meer op de Nederlandse en Belgische concerten van Marco Borsato en de Symphonica In Rosso-reeks, die Mulder na het faillissement van The Entertainment Group overgenomen heeft. "Hij heeft toen de verantwoordelijkheid genomen om voor al die mensen met een kaartje toch die concerten te organiseren. En hij runt dat nog steeds." Mulder: "Het zou maar kunnen dat ik dat blijf runnen. Ik heb internationaal ook veel contacten en het kan zijn dat ik daar meer mee gaan doen. En ik heb veel interesse in kunst en architectuur. Maar ik ga sowieso niet uit dit vak. Waar ik wel mee stop is het runnen van een bedrijf op dit level, zoals ik nu bij Mojo doe."

Mulder geeft aan met bepaalde projecten wellicht door te gaan en vooral op zoek te zijn naar specifieke periodes. "Periodes met kop en staart. Dat ik weet dat als ik bijvoorbeeld in oktober 2012 Symphonica in Rosso doe en die is op 15 oktober afgelopen, dat ik op 16 oktober weer rust in mijn hoofd heb. Nu is er dan op 18 oktober weer een concert en houdt het nooit op. Dat klinkt een beetje te negatief, maar je moet er een keer mee ophouden en ik vind dat dit een goed moment is. Dus ik ga meer van het leven genieten. Time to move on." Mulder was binnen Mojo al met mensen 'aan het sparren' over zijn bedenkingen. "Toch komt zo'n moment altijd onverwacht. Maar dit is ook goed voor zo'n bedrijf, dat met jongerencultuur werkt. Mensen moeten kunnen doorstromen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12