Hollandse Nieuwe podium tijdens jeugdtheaterfestival Tweetakt Hollandse Nieuwe podium tijdens jeugdtheaterfestival Tweetakt

Boef en de Gelogeerde Aap, Reverse en Adje, Rimer London, Fellow en Krach

, Erik Zwennes

Hollandse Nieuwe podium tijdens jeugdtheaterfestival Tweetakt

Boef en de Gelogeerde Aap, Reverse en Adje, Rimer London, Fellow en Krach

Erik Zwennes ,

Morgenavond, 26 maart, presenteren 3VOOR12 en het Utrechtse festival Tweetakt een speciale Hollandse Nieuwe avond. Midden op de Neude en gratis toegankelijk van 19:30 - 01:00 uur. Met Boef en de Gelogeerde Aap, Reverse en Adje, Rimer London, Fellow en Krach.

Boef en de Gelogeerde Aap, Reverse en Adje, Rimer London, Fellow en Krach

Op zaterdag 26 maart presenteren 3VOOR12 en het Utrechtse festival Tweetakt een speciale Hollandse Nieuwe avond. Midden op de Neude en gratis toegankelijk van 19:30 - 01:00 uur. Met Boef en de Gelogeerde Aap, Reverse en Adje, Rimer London, Fellow en Krach.

Tweetakt is het jaarlijkse festival in Utrecht voor de jeugdpodiumkunst. Ditmaal vindt het plaats van 16 t/m 27 maart met naast de Hollandse Nieuwe avond ook optredens van Paulusma, Novack, Blues Brother Castro, Case Mayfield, Schradinova, The Secret Love Parade, Lucky Fonz III, Houses, Knalpot, Jiggy Dje en veel meer.

Met de talentenrubriek Hollandse Nieuwe laat 3VOOR12 elke maand zien hoeveel goede nieuwe muziek er in Nederland wordt gemaakt. Maandelijks verschijnt er op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met zo’n twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Vijf van die acts zijn onderdeel van de line-up van deze Hollandse Nieuwe avond op 26 maart.

Boef en de Gelogeerde Aap
Boef en de Gelogeerde Aap is al sinds 2006 bezig. Eind 2009 brachten ze hun debuutalbum uit. Dit frisse geluid in de Nederlandse hiphop mengt dubstep, electro en vervreemdende teksten. In 2010 tekenden ze bij Top Notch en wonnen ze de publieks- en muzikantenprijs van de Grote Prijs van Nederland. Deze januari verscheen het sterke tweede album Wij Zijn. Boef en de Gelogeerde Aap presenteerde de plaat in de grote zaal van 013.

Reverse en Adje
Producer Reverse ken je van zijn producties Wat Wil Je Doen Dan, Geen Klasse, Geen Stijl en De Jeugd's Sjenkie. Hij werkt op dit moment met A'Donis aan een album. Deze A'Donis, die zijn naam voor dit project omdoopte tot Adje, kun je weer kennen als de halfbroer van Hef en Crooks. Hij stond aan de basis van de doorbraak van Hef en zoekt nu zelf de studiolichten op.

Rimer London & Cata.Pirata
Rimer London kun je kennen als een derde van het dansbare project Le Le met verder Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig, red.) en Piet Parra. Cata.Pirata is de sexy frontvrouwe van Skip & Die. Begin april brengt Rimer London zijn debuutalbum uit bij Magnetron Music, het label van De Jeugd van Tegenwoordig. Cata Pirata doet mee op een aantal tracks en zal ook deze avond op de Neude meedoen. Kijk en luister hier alvast naar de eerste single Love Dagger.

Fellow
De geboren Arubaan Michael Lampe oftewel Fellow heeft zich gevestigd in Nederland om hier zijn toekomstplannen uit te vouwen. Hij maakt dancemuziek met Caribische invloeden. Op dit moment werkt Fellow aan zijn debuut-EP. Fellow is al jaren bezig als producer. Eerst op Aruba en de afgelopen tien jaar vanuit Europa. Hij verhuisde onlangs van Duitsland naar Amsterdam. Hij werkt veel samen met mc en producer Jillionaire (uit Trinidad en Tobago, red.) die getekend is op Mad Decent, het label van de vermaarde dj en producer Diplo.

Krach
Krach is de electrorockband van Reinier van den Haak, tevens gitarist van Roosbeef. De band was eerder bekend onder de naam With Ice. Krach maakt gitaarrock met techno-synthesizers, blasfemische beats en hijgende vocalen. Krach stond met het nummer And So I Do A Little Dance ook al op de Hollandse Nieuwe compilatie nummer 7. De afgelopen maanden tourt Krach onder de vlag van 3VOOR12 door het hele land. Nu dus ook op de Neude.


Details
zaterdag 26 maart
Van 19:30 - 01:00 uur
De Neude, Utrecht
Gratis toegang (wees op tijd!)

Tweetakt
Tweetakt is hét jaarlijkse festival in Utrecht voor de jeugdpodiumkunst. Optredens van jonge vernieuwende muzikanten en theatermakers, toneel met een ‘revolutiegevoel’, ontroerend muziektheater, verrassend locatietheater, danstheater voor je zintuigen én interactieve games en installaties. Dit jaar gooit Tweetakt alle remmen los en duurt het festival maar liefst 12 dagen lang!  Het festivalcentrum op de Neude, gemaakt van glazen groentekassen, is dé perfecte plek om elkaar tijdens het festival te ontmoeten. Iedere avond trilt het glas in de muziekkas met live muziekoptredens van aanstormend Nederlands talent.

Luisteren
Beluister de huidige Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal. Maandag 7 maart verschijnt al weer de zestiende editie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12