Derde album Aux Raus komt eind april uit bij Top Notch Derde album Aux Raus komt eind april uit bij Top Notch

"De plaat klinkt alsof hij is opgenomen door twee Neanderthalers met een gitaar en drumcomputer."

, Jochem Boom

Derde album Aux Raus komt eind april uit bij Top Notch

"De plaat klinkt alsof hij is opgenomen door twee Neanderthalers met een gitaar en drumcomputer."

Jochem Boom ,

Aux Raus brengt op 29 april het derde album All Creeping Things Stopped Creeping uit bij Top-Notch. De derde plaat veranderd de muzikale richting van gabberpunk naar technogrunge. "De plaat klinkt alsof hij is opgenomen door twee Neanderthalers met een gitaar en drumcomputer."

"De plaat klinkt alsof hij is opgenomen door twee Neanderthalers met een gitaar en drumcomputer."

Aux Raus brengt op 29 april het derde album All Creeping Things Stopped Creeping uit bij Top-Notch. De derde plaat verandert de muzikale richting van gabberpunk naar technogrunge en is volgens zanger Bastiaan Bosma de beste Aux Raus plaat tot nu toe.”Hier gaan we een 3VOOR12 Award mee winnen.”

Net als de tweede komt ook deze plaat uit bij platenlabel Top Notch. Toen Aux Raus zich in 2009 bij het label aansloot waren vriend en vijand verbaasd dat het gabberpunk duo een contract had getekend bij het hiphop label. Het duo was daar toen de eerste act die totaal niets met hiphop te maken had. Zanger Bastiaan Bosma voelt zich echter prima thuis: “Het is kicken. Wij zijn vrij om te maken wat we maar willen. Wij doen ons werk en het label ook. Het contact met Kees de Koning is goed, hij heeft ons een paar goede tips gegeven.”
 
Het nieuwe album zal weer heel anders klinken dan voorgangers This Is How This Works en The Brick Is In The Air. Bosma: “Het debuut was vooral heel erg hard raggen en klonk alsof het in de garage was opgenomen. De tweede had een echt dansgevoel. De derde is minder gabberpunk en meer technogrunge. De muziek is langzamer en de nadruk ligt nu meer op de gitaren. De plaat klinkt alsof hij is opgenomen door twee Neanderthalers met een gitaar en drumcomputer. Maar wel met de studiotechnieken uit het jaar 2165.”

Hoewel de band zelf zegt dat het live geluid beter dan ooit is vastgelegd zal je voor het echte Aux Raus gevoel nog steeds naar een optreden moeten gaan. Bij optredens zal het duo voortaan een trio zijn. “We gaan op de komende tour standaard met een extra gitarist spelen, om het gitaargeluid op de nieuwe plaat ook live te kunnen waarmaken.” Aan het belangrijkste aspect verandert gelukkig niets: “we spelen nog steeds keihard.”

Keihard spelen is ook wat de Aux Raus franchises doen. Het duo vroeg mensen over de hele wereld om auditie te doen om in het buitenland op te treden onder de naam Aux Raus. Bosma: “Het franchise project begon als grap, maar tot onze verbazing  kregen en krijgen we nog steeds veel aanvragen binnen. We hebben nu franchises in België, Frankrijk en Mexico. De Belgische Aux Raus doet het het beste, die hebben aardig wat eigen shows. Uiteindelijk ligt het hele project nu een beetje stil, omdat wij er te weinig mee doen. Maar wie weet pakken we het na de release van het album weer op.”

Met een derde plaat op zak wil Aux Raus weer een stapje hoger klimmen op de ladder naar grotere podia. “Als het aan ons ligt willen we weer op Lowlands spelen, maar we zijn nog niet gevraagd. Het zou te gek zijn om daar weer te spelen, op een nog groter podium. De Bravo zou perfect zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12