Kink FM stopt 1 oktober

"Veronica wil er geen geld meer in stoppen"

Ingmar Griffioen ,

Radiozender Kink FM stopt per 1 oktober met uitzenden. Eigenaar Veronica draait de geldkraan dicht. De circa dertig werknemers van de zender hebben dit vanavond om 19.00 uur vernomen. "Het einde van Kink FM en dus ook #kinkxrated is een feit. @arjengrolleman sterft opnieuw.", twittert station manager Bob Rusche. Vorige maand greep Kink weer naast een FM-frequentie.

"Veronica wil er geen geld meer in stoppen"

Radiozender Kink FM stopt per 1 oktober met uitzenden. Eigenaar V-Ventures, de mediaorganisatie van de Vereniging Veronica, draait de geldkraan dicht. De circa dertig werknemers van de zender hebben dit vanavond om 19.00 uur vernomen. In een persbericht stelt V-Ventures: "De economische realiteit bood geen andere mogelijkheid en daarom zal er per 1 oktober aanstaande definitief gestopt worden met de uitzendingen van Kink." De eerste uitzending van Kink FM was ook op 1 oktober: 1995.

"Het einde van Kink FM en dus ook #kinkxrated is een feit. @arjengrolleman sterft opnieuw.", twittert station manager Bob Rusche. Vorige maand werd bekend dat Kink weer naast een FM-frequentie greep.

Dat gebeurde de zender al twee keer eerder en Kink FM-dj Ingrid Perez vermoedt dat het voor Veronica drie keer is scheepsrecht was. "Wij als personeel hadden graag op deze manier door willen gaan. Maar ik denk dat het voor de Vereniging Veronica zo is, dat zodra er geen licht aan het einde van de tunnel meer is, de investering ook een keer stopt. Het moet een keer ophouden en dat is nu."

"Een FM-frequentie is cruciaal voor economisch groeiperspectief voor een radiostation in de Nederlandse radiomarkt", meldt het persbericht. Ook Guido van Nispen, directeur V-Ventures, komt aan het woord: "Het is een erg moeilijk, maar onvermijdelijk besluit geweest. Onder leiding van Jantien van Tol is een prachtig, innoverend station neergezet waar de medewerkers en luisteraars trots op kunnen zijn. Kink was meer dan 15 jaar in het bezit van Vereniging Veronica en de recente rebranding naar ‘Kink: Messenger of Music’ zorgde voor een historische stijging van het Kink marktaandeel. Helaas was dit niet genoeg voor een gezond toekomstperspectief en daarom stoppen we met Kink."

Voor het personeel is het nieuws nog vers, vertelt Perez. "Het is twee weken geleden tijdens gesprekken ter sprake gekomen en het is ons net pas meegedeeld." Bij Kink FM werken nu zo'n dertig mensen, waarvan veertien in loondienst.

Aan de telefoon lijken de medewerkers wat lacherig, alsof ze het zich niet realiseren. Perez wijt dat aan boosheid. "Er heerst hier een grafstemming." Kink-dj Henk Kanning twitterde: "De dag is zwart. Zojuist het bericht gehad dat per 1 oktober Kink FM niet meer bestaat." En vervolgt: "1 oktober is nog drie maanden, daarna stopt Kink maar gaat de rock and roll door.. wat we doen laat ik je gewoon horen vanaond. "

Op Twitter is een petitie geopend: 'Kink FM Moet blijven'.