Jungle By Night drie keer geslaagd Jungle By Night drie keer geslaagd

“En dat ondanks veertig concerten”

, Atze de Vrieze

Jungle By Night drie keer geslaagd

“En dat ondanks veertig concerten”

Atze de Vrieze ,

De vlag kan uit bij Jungle By Night. De drie bandleden die eindexamen moesten doen, zijn alle drie geslaagd. Gitarist Jac van Exter, conga-speler Gino Groeneveld en percussionist Tienson Smeets slaagden alle drie voor hun VWO. “Nu zijn we officieel een nerdband”, zegt Van Exter, “En dat ondanks veertig optredens."

“En dat ondanks veertig concerten”

De vlag kan uit bij Jungle By Night. De drie bandleden die eindexamen moesten doen, zijn alle drie geslaagd. Gitarist Jac van Exter, conga-speler Gino Groeneveld en percussionist Tienson Smeets slaagden alle drie voor hun VWO. “Nu zijn we officieel een nerdband”, zegt Van Exter, “En dat ondanks veertig optredens. Ik heb maar één keer verlof moeten aanvragen, toen we naar Parijs gingen.”

Dat Jungle By Night een jonge groep is, wisten we al. Het jongste lid zat het afgelopen jaar zelfs nog in de vierde klas. Desondanks maakten ze een volwassen afrobeat plaat. Hun titelloze album werd zelfs uitgeroepen tot 3VOOR12 Album van de Week. Vanaf Noorderslag is de trein gaan rijden. Ze waren al op veel plekken te zien, en ook de komende maanden is de agenda overvol. De band is deze zomer op verschillende festivals te zien, waaronder North Sea Jazz, Solar, Pitch en Lowlands. 

“Vaak was het een kwestie van boeken meenemen naar optredens en elkaar overhoren”, zegt Van Exter. “Onderweg in de repetities nog even de jaartallen van de Vietnam oorlog doornemen. Vooral de zondagse repetities waren soms aanpoten, omdat zondag een ideale huiswerkdag is. Aan repeteren zijn we vaak de hele dag kwijt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12