I Am Oak releast album in Duitsland en België I Am Oak releast album in Duitsland en België

Tevens tour, promo en showcasefestivals bij oosterburen

, Erik Zwennes

I Am Oak releast album in Duitsland en België

Tevens tour, promo en showcasefestivals bij oosterburen

Erik Zwennes ,

Ruim een maand na de Nederlandse release brengt I Am Oak het album Oasem uit in Duitsland en België. Bij onze oosterburen tekent Midsummer Records voor de release. Het sublabel van Cargo Records bracht daar eerder al The Black Atlantic en Kismet uit.

Tevens tour, promo en showcasefestivals bij oosterburen

Ruim een maand na de Nederlandse release en de releasetour brengt I Am Oak het album Oasem uit in Duitsland en België. Bij onze oosterburen tekent Midsummer Records voor de release. Het sublabel van Cargo Records bracht daar eerder al The Black Atlantic en Kismet uit.

Op dit moment staat het visier van I Am Oak gericht op de Duitse release met tours, pers en showcasefestivals. In augustus gaat de band terug voor enkele shows. In september staat I Am Oak op het Reeperbahnfestival in Hamburg, optredens tijdens de Popkomm en de Berlin Music Week zijn zo goed als rond.

Voor die tijd is voorman Thijs Kuijken druk met afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten. “Eigenlijk zou een uitnodiging voor Lowlands niet goed uitkomen, dan zit ik midden in de eindbeoordelingen van mijn studie. Maar het zou wel leuk zijn hoor.” Kuijken kijkt terug op een geslaagde eerste maand na de release van Oasem. Van het album zijn in de vier weken meer examplaren verkocht dan van voorganger On Claws in een jaar tijd. “De recensies zijn enkel positief, enthousiaster nog dan na On Claws. Ik heb ook echt het idee dat men de plaat snapt. Het blijft natuurlijk altijd afwachten wat men er van vindt wanneer je echt een ander geluid neerzet, maar dit overtreft de verwachtingen.”

Live heeft I Am Oak wel even gepuzzeld hoe het materiaal gespeeld moest worden. “In principe spelen we oude en nieuwe nummers door elkaar. Daarnaast nog wat heel oude nummers en liedjes die nog uitgebracht moeten worden. Een aantal nieuwe nummers spelen we niet. De keyboardpartijen heb ik verdeeld, die spelen we met z’n tweeën.

Om iedereen warm te houden tot na de zomer zijn twee nieuwe videoclips in ontwikkeling. Of deze beiden het licht zullen zien is nog niet zeker. Zelf hoopt Kuijken nog op een voet aan de grond in Scandinavië. “Daar hebben we de volgende plaat opgenomen, die is nu grotendeels af en zal begin 2012 waarschijnlijk uitkomen. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we er mee terug zouden kunnen keren en daar te spelen. Maar dat zal ook op zijn vroegst in 2012 zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12