Go Back To The Zoo over Pinkpop: “Pinkpop is een meetpunt” Go Back To The Zoo over Pinkpop: “Pinkpop is een meetpunt”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Tamara Jansen

Go Back To The Zoo over Pinkpop: “Pinkpop is een meetpunt”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Tamara Jansen ,

Go Back To The Zoo speelt maandagmiddag op de Main Stage en heeft daarvoor iets speciaals in petto. Wat? Dat vertellen ze nog niet. Wel is duidelijk dat Pinkpop een belangrijk optreden wordt voor de band. Toch proberen ze het te zien als een van de vele optredens: “Het is niet dat we hier al onze energie in moeten steken en de rest kunnen verknallen.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Go Back To The Zoo speelt maandagmiddag op de Pinkpop Main Stage en heeft daarvoor iets speciaals in petto. Wat? Dat vertellen ze nog niet. Wel is duidelijk dat Pinkpop een belangrijk optreden wordt voor de band. Toch proberen ze het te zien als een van de vele optredens. Gitarist Teun Hieltjes: “Het is niet dat we hier al onze energie in moeten steken en de rest kunnen verknallen.”

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
"Zeker. Over het hele jaar gezien is Pinkpop is een meetpunt en moeten we laten zien wat we kunnen. In principe gaan we doen wat we altijd doen, maar dan nog beter. Het is vooral mentaal voorbereiden. De spanning en druk zal op de dag zelf wel heel erg voelbaar zijn bij ons. Maar over het algemeen presteren we heel goed onder hoge druk, dus wat dat betreft moet het goed komen.”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?

"Als het goed is hebben we iets speciaals in petto, maar dat blijft een verrassing, anders is het ook niet meer speciaal. We spelen op veel festivals en we proberen de juiste overgangen te vinden om de show zo interessant mogelijk te maken. Uiteindelijk doet Cas iets heel anders, dus veel zin heeft het niet. Maar we moeten het ook niet overdrijven. Het is uiteindelijk een van de vele optredens. Het is niet dat we hier al onze energie in moeten steken en de rest kunnen verknallen."

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?

"We komen zondagavond aan, dan hoeven we ons maandag niet te haasten. Het nadeel is dat we misschien iets te veel gaan drinken. Zondagavond wil ik heel graag Kings Of Leon zien. In 2007 zag ik ze al eens als voorprogramma van Pearl Jam in het Goffertpark. De muziek is intussen erg veranderd. Ze waren ooit onze inspiratie, maar dat is een beetje weggezakt.Toch ben ik erg benieuwd wat voor show ze gaan brengen. Als wij onze show gegeven hebben, hebben we een uur rust en dan moeten we interviews geven. Misschien neem ik ‘s avonds nog een kijkje bij Foo Fighters. Ik was er nooit zo kapot van, maar na de show in 2008 op Pinkpop was ik toch erg onder de indruk.”

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?

"Een aantal jaar geleden stonden we met ons tentje op de camping aan een pad. In het pad zat een kuil en het was een sport om mensen af te leiden, zodat ze op hun bek gingen. Ik kan me ook herinneren dat Radiohead speelde en dat ik het eigenlijk heel slecht vond.”

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
"Ik zou het wel gezellig vinden om de mannen van Kings Of Leon tegen te komen. Dan gaan we wat biertjes drinken."

Alles over Pinkpop vind je op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12