De Staat over Pinkpop: "We moeten onszelf opnieuw introduceren" De Staat over Pinkpop: "We moeten onszelf opnieuw introduceren"

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Tamara Jansen

De Staat over Pinkpop: "We moeten onszelf opnieuw introduceren"

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Tamara Jansen ,

Twee jaar geleden speelde De Staat voor het eerst op Pinkpop. Met de tweede plaat op zak mag de band nu de Pinkpop-zaterdag openen op de Main Stage.

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Twee jaar geleden speelde De Staat voor het eerst op Pinkpop. Met de tweede plaat op zak mag de band nu de Pinkpop-zaterdag openen op de Main Stage. Aan het vorige Pinkpop-opteden heeft Torre Florim goede herinneringen: "Het moment dat ik met mijn zonnebril op het podium op liep en al die enthousiaste mensen zag staan. Prachtig."

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
"Absoluut. We hebben veel gespeeld te afgelopen tijd en al die ervaring nemen we mee naar Pinkpop. Er was niet veel tijd om na te denken over Pinkpop, maar het zat altijd wel ons achterhoofd. We zijn nog niet moe van het touren. Op Pinkpop gaan we knallen."

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
"We hebben wel een repetitie ingepland om alles uit te denken, maar we gaan geen rare dingen doen. Onze show is goed. Je hebt al snel de neiging iets heel groots te doen op een festival als Pinkpop, maar dat is helemaal niet nodig. We moeten onszelf opnieuw introduceren bij het publiek op het festival. En dan is goed spelen het belangrijkste."

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
"Ik zou heel graag willen. Er staan veel interviews gepland en wat sessies, dus ik denk dat er weinig tijd overblijft om naar bands te gaan kijken. Maandag komen we misschien terug om te kijken naar onze vrienden van Dazzled Kid en Go Back To The Zoo. Ik ben benieuwd hoe zij het er vanaf brengen."

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
"Twee jaar geleden. Het was prachtig weer en we stonden op het punt om ons optreden te beginnen. We waren zenuwachtig, want dat moment mag je niet verneuken. We sliepen de nacht ervoor boven een cafe in Antwerpen en daardoor hadden we maar weinig slaap gepakt. Het moment dat ik het podium op liep met mijn zonnebril op, dat precieze moment. Dan zie je al die enthousiaste mensen staan, die naar je show komen kijken. Prachtig."

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
"Pfoe... Ik wil heel graag een biertje uit de hand van Chris Martin slaan. Zoiets kan je niet ongedaan maken, dat lijkt me prachtig. Het is niet dat ik Coldplay haat. Het lijkt me heel erg grappig om dat te doen bij een 'groot' persoon als Chris Martin."

Alles over Pinkpop vind je op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12