22tracks zet voet op Belgische bodem

Streamijg muzieksite vindt 22 kenners in Brussel

Atze de Vrieze ,

De succesvolle muzieksite 22tracks gaat internationaal. Het platform opent een dependance in Brussel. Woensdagavond 22 juni op het symbolische tijdstip van 22:22 uur gaat de site live.

Streamijg muzieksite vindt 22 kenners in Brussel

De succesvolle muzieksite 22tracks gaat internationaal. Het platform opent een dependance in Brussel. Woensdagavond 22 juni op het symbolische tijdstip van 22:22 uur gaat de site live. Radioman Koen Galle werd aangesteld als coördinator. Net als op de Amsterdamse versie zijn ook in België kenners verantwoordelijk voor het vullen van de playlists, in genres als Afroheat, Belpop, Future Beats, Indie en Rough.

22tracks heeft al langer de ambitie om de grens over te gaan. De site werd opgericht in Amsterdam door Vincent Reinders en Gilles de Smit, maar de bedoeling is dat uiteindelijk in 22 steden over de hele wereld afspeellijsten worden bijgehouden. De verschillende dependances moeten een beeld geven van wat leeft onder de smaakmakers van een stad.

Het initiatief is in Nederland zeer succesvol en won al diverse prijzen. Gisteren werd bekend dat de start-up genomineerd is voor de Amsterdamprijs voor de kunst, naast The Ex en het Bimhuis. Aan de prijs is een bedrag van 35.000 euro verbonden.