The Long Count nu op 3VOOR12TV The Long Count nu op 3VOOR12TV

Liederencyclus van gebroeders Dessner (The National) zes maanden te bekijken

, Timo Pisart

The Long Count nu op 3VOOR12TV

Liederencyclus van gebroeders Dessner (The National) zes maanden te bekijken

Timo Pisart ,

Op 2 juni voerden de tweelingbroers Bryce en Aaron Dessner van indierockband The National het multidisciplinaire concert The Long Count op voor het Holland Festival. Bekijk nu de registratie van het concert in Muziekgebouw 't IJ met bijdrages van onder andere Shara Worden (My Brightest Diamond), Kelley Deal (The Breeders), Matt Berninger (The National) en saxofonist Colin Stetson.

Liederencyclus van gebroeders Dessner (The National) zes maanden te bekijken

Op 2 juni voerden de tweelingbroers Bryce en Aaron Dessner van indierockband The National het multidisciplinaire concert The Long Count op voor het Holland Festival. Bekijk nu de registratie van het concert in Muziekgebouw 't IJ met bijdrages van onder andere vocalisten Shara Worden (My Brightest Diamond), Kelley Deal (The Breeders), Matt Berninger (The National) en saxofonist Colin Stetson. De registratie zal de komende zes maanden op 3VOOR12TV te zien zijn.

The Long Count werd opgezet in samenwerking met videokunstenaar Matthew Ritchie en is geïnspireerd door de historisch-mythologische tekst Popol Vuh, waarvan de Long Count-kalender een onderdeel is. De gebroeders Dessner leggen associatieve verbanden tussen deze scheppingsmythe van de Maya's en hun eigen leven tegen een caleidoscopisch decor van videoprojecties.

Kijk ook het interview dat 3VOOR12/Amsterdam naar aanleiding van The Long Count hield met Matthew Ritchie en Aaron Dessner.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12