Schradinova neemt EP op met Kyteman-blazers Schradinova neemt EP op met Kyteman-blazers

Gruizige cd als cadeautjes op North Sea Jazz of in de Utrechtse bomen

, Timo Pisart

Schradinova neemt EP op met Kyteman-blazers

Gruizige cd als cadeautjes op North Sea Jazz of in de Utrechtse bomen

Timo Pisart ,

Zeer binnenkort brengt Schradinova gratis in beperkte oplage een EP uit, die de band met Kyteman-blazers heeft opgenomen in Kytopia, maar hoe en wanneer is nog onduidelijk. "Wellicht worden ze bij North Sea Jazz weggegeven, maar dat is een beetje kortdag. Anders gaan we ze in Utrecht aan de bomen hangen."

Gruizige cd als cadeautjes op North Sea Jazz of in de Utrechtse bomen

Zeer binnenkort brengt Schradinova gratis in beperkte oplage een EP uit, die de band met Kyteman-blazers heeft opgenomen in Kytopia. Hoe en wanneer de 400 cd's worden verspreid, dat is nog onduidelijk. "Wellicht worden ze bij North Sea Jazz als cadeautjes weggegeven, maar dat is een beetje kortdag", lacht zangeres Janne Schra. "Anders gaan we ze misschien in Utrecht aan de bomen hangen." De EP is inmiddels ook gratis te downloaden.

Vorig jaar op Oerol kwam de zangeres Colin Benders alias Kyteman tegen. "Tijdens avondlijke jamsessies vertelde hij over de studio die hij toen net had geopend en wilde inzetten om bands op te nemen en mooie dingen te maken met een oude mengtafel. Er ging een halfjaar voorbij voordat ik Colin aan zijn jas trok: 'Zullen we?'"
Spontaan werd er een dag ingepland en twee maanden geleden werd alles in die ene dag live opgenomen in Kytopia. Naast de vaste Schradinova-band speelden de Kyteman-blazers mee, waaronder ook Colin Benders zelf. "Het is helemaal opgenomen zonder overdubs en de arrangementen zijn spontaan ontstaan. Zonder vooraf te repeteren hebben we de band aangezet en alles in één take opgenomen. Nou ja, we hebben het materiaal twee keer gespeeld. Dat was voor de blazers wel zo fijn, die speelden de nummers voor het eerst." Hoewel ook het Schradinova-album India Lima Oscar Victor Echo You spontaan is opgenomen, zal Schradinova Recorder At Kytopia Studios behoorlijk anders klinken. "Deze EP klinkt nog tien keer zo gruizig als ons debuut. Je hoort de gigantische ruimte echt terug, dat is wel een meerwaarde." 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12