Önder’s album De Kassier nu ook in het Turks Önder’s album De Kassier nu ook in het Turks

Remixalbum met enkel Turkse samples door PapaJ en Blanke Roy

, Erik Zwennes

Önder’s album De Kassier nu ook in het Turks

Remixalbum met enkel Turkse samples door PapaJ en Blanke Roy

Erik Zwennes ,

Het album De Kassier: Een Monnie Album van Önder aka Murda Turk in het Turks ligt misschien voor de hand, maar wat dacht je van een geheel nieuw gearrangeerd album enkel met Turkse samples? PapaJ en Blanke Roy hebben het op zich genomen. Download nu Önder - Kasiyer (bir para albumu).

Remixalbum met enkel Turkse samples door PapaJ en Blanke Roy

Het album De Kassier: Een Monnie Album van Önder aka Murda Turk in het Turks ligt misschien voor de hand, maar wat dacht je van een geheel nieuw gearrangeerd album enkel met Turkse samples? PapaJ en Blanke Roy hebben het op zich genomen.

Download nu Önder - Kasiyer (bir para albumu).

Jasper “PapaJ” Schrader werd op een feestje van zijn zus voorgesteld aan Baris K, een Turkse dj met een fascinatie voor Turkse jaren zeventig disco, funk en psychedelica. Schrader was zo onder de indruk dat Baris hem wat collectors items uit zijn collectie stuurde. Het idee voor hiphopbeats enkel uit herkenbare Turkse samples was geboren. De release van het album van Murda Turk was een mooie aanleiding om er mee aan de slag te gaan. Van kennis Jiggy Dje, waarvoor Schrader al eerder produceerde, kreeg hij de acapella’s van de tracks.

“Omdat een heel album me wel heel veel werk leek, heb ik de bevriende producer Roy gevraagd om mee te werken. In totaal hebben we er ongeveer een half jaar aan gewerkt,” aldus Schrader. De plaat wordt nu als gratis download aangeboden. Beiden vonden het belangrijk de samples nog herkenbaar terug te laten komen. “Het is niet moeilijk om een Turkse funksample helemaal te verbouwen en onherkenbaar te gebruiken, maar als je voor zo’n concept kiest moet je dat juist niet doen."

Is dit het begin van een nieuwe stroming in Nederlandse hiphop? Niet als het een PapaJ ligt. “Eerlijk gezegd ben ik nu wel klaar met die samples hoor. Nu is het weer tijd voor iets nieuws.” Producer FS Green, die de originele De Kassier produceerde, is enthousiast over de plaat. Önder moet hem nog horen. “Ik ben hem net als jij nu aan het downloaden, ik ben heel benieuwd.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12