Lowlands-directeur: "Geen echte headliners, dunner dan andere jaren" Lowlands-directeur: "Geen echte headliners, dunner dan andere jaren"

Eric van Eerdenburg deelt kritiek bezoekers gedeeltelijk

, Ingmar Griffioen

Lowlands-directeur: "Geen echte headliners, dunner dan andere jaren"

Eric van Eerdenburg deelt kritiek bezoekers gedeeltelijk

Ingmar Griffioen ,

Lowlands is met zeven festivals bezig geweest om Arcade Fire eerder naar Europa te halen, vertelt directeur Eric van Eerdenburg aan de NOS. Tevergeefs. De groep vliegt pas de week naar Lowlands. "Het is niet gelukt. Dus ik deel de kritiek van het publiek dat de headliners aan de dunnere kant zijn dan andere jaren."

Eric van Eerdenburg deelt kritiek bezoekers gedeeltelijk

Lowlands is met zeven festivals bezig geweest om Arcade Fire eerder naar Europa te halen, vertelt directeur Eric van Eerdenburg aan de NOS. Tevergeefs. De groep vliegt pas de week na Lowlands. "Het is niet gelukt. Dus ik deel de kritiek van het publiek dat de headliners aan de dunnere kant zijn dan andere jaren."

Van Eerdenburg vertelt aan de nieuwszender ook dat hij vindt Lowlands een heel goed programma heeft. Dat Lowlands in twee uur uitverkocht heeft volgens hem tot "torenhoge verwachtingen" geleid. "Wel is het tourcircus dat dit jaar door Europa trekt dunner dan andere jaren. In augustus zijn er gewoon heel weinig acts die je als echte headliner kunt bestempelen."

Beluister het fragment waarin Eric van Eerdenburg in het NOS Radio 1 Journaal reageert op de kritiek. Gister kwam de Volkskrant met een artikel, dat stelde dat 'de Lowlands-fans not amused' zouden zijn met de definitieve programmering die dezelfde dag bekend werd.

Update:

De organisatie laat via Twitter weten: "Lowlands ging voor bands als Tool, Arcade Fire, The Strokes en Gorillaz, maar is helaas allemaal niet gelukt." Ook heeft de organisatie het volledige interview van het NOS Radio 1 Journaal met Van Eerdenburg online geplaatst. Een aantal tours ging niet door, zegt hij daarin. "Zoals Gorillaz, Tool en The Strokes. Dus dat ligt niet aan dat we het niet wisten of dat we niet genoeg geld geboden hebben."

Van Eerdenburg bestrijdt dat de line-up minder is. "Ik denk dat we een ontzettende spannende line-up hebben. Lowlands is hoe dan ook geen festival als Pinkpop of Werchter waar je het echt moet hebben van de grote namen. Lowlands blijft een festival waar je naartoe gaat om nieuwe acts te ontdekken. Maar één headliner erbij als Arcade Fire had ik echt heel graag gewild."

Het volledige interview met Eric van Eerdenburg is hier te beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12