Shaking Godspeed naar Sziget Shaking Godspeed naar Sziget

Rock 'n roll-groep wint in VPRO Nederpopshow festivalgig

, Ingmar Griffioen

Shaking Godspeed naar Sziget

Rock 'n roll-groep wint in VPRO Nederpopshow festivalgig

Ingmar Griffioen ,

Shaking Godspeed heeft een plek op Sziget verdiend. Zojuist maakte de jury in de VPRO Nederpopshow op Nederland 3 bekend, dat de Achterhoekse rock 'n rollers het beste optreden op het 3VOOR12 podium afleverden en daarom op Europa's grootste popfestival staan. Sziget vindt plaats van 8 tot 15 augustus in Boedapest.

Rock 'n roll-groep wint in VPRO Nederpopshow festivalgig

Shaking Godspeed heeft een plek op Sziget verdiend. Zojuist maakte 3VOOR12-redacteur en juryvoorzitter Erik Zwennes in de VPRO Nederpopshow op Nederland 3 bekend, dat de Achterhoekse rock 'n rollers het beste optreden op het 3VOOR12 podium afleverden en op de line-up van Europa's grootste popfestival staan. Sziget vindt plaats van 8 tot 15 augustus op een eiland in de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Zwennes: "We hebben in zeven weken zeven te gekke optredens op het 3VOOR12 podium gehad, van bands waar 3VOOR12 in gelooft. We hadden drie bands met de maximale score: Shaking Godspeed, Krach en Baskerville. En uiteindelijk was er maar één winnaar. Een band die een te gekke plaat heeft gemaakt en een te gekke clubtour heeft gedaan." Presentator Frank Lammers vult aan: "En de winnaar is... Shaking Godspeed!" De winnaar liet vervolgens met de nieuwe single X-Ray Eyes zien wat ze op Sziget te zoeken hebben.

Shaking Godspeed - X-Ray Eyes @ NederpopshowDe afgelopen weken speelden zeven acts op het 3VOOR12 podium van de VPRO Nederpopshow. Achtereenvolgens traden aan: Houses, Shaking Godspeed, Krach, Lilian Hak, Kleine Viezerik, The Medics en Baskerville. Een panel met Bonnie St. Claire, Sef, Stevie Ann, Don Diablo, Andre Manuel en Spike gaf Shaking Godspeed het maximale puntenaantal, naar aanleiding van de woeste performance. Uiteindelijk besliste de jury dus dat het trio in augustus de koffers kan pakken voor Sziget.

De band heeft nu nog niet buiten de grenzen gespeeld en toonde zich erg verguld. Frontman Wout Kemkens: "Tegen die tijd hebben we wel in Frankrijk, Spanje, België en misschien Duitsland gespeeld, maar dit is wel gaaf." Onduidelijk is nog op welke dag en welk podium de groep speelt. "Er schijnt wel een groot 3FM podium daar te zijn. We zijn er zelf nog nooit geweest", bekende toetsenist/bassist Paul Diersen, "maar veel van onze vrienden wel en De Staat heeft er ook al gestaan. En als we toch met de auto die kant op gaan, zou het mooi zijn om er onderweg nog wat shows omheen te boeken in Duitsland en Hongarije." 

De eerste show van Shaking Godspeed in de Nederpopshow:

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12