Kleine Viezerik geeft perfecte showcase

Een aanwinst voor de Nederlandse popmuziek

Tekst en foto's Erik Zwennes ,

Kleine Viezerik heeft zijn shit op orde. De showcase staat als een huis. Hij heeft een verhaal, liedjes en humor. Dit is genieten van pure levensmuziek.

Een aanwinst voor de Nederlandse popmuziek

Kleine Viezerik heeft zijn shit op orde. De showcase staat als een huis. Hij heeft een verhaal, liedjes en humor. Dit is genieten van pure levensmuziek.

GEZIEN:
Kleine Viezerik, Noorderslag, The Factor E Basement, zaterdag 15 januari 2011

MUZIEK:
Straatraps met humor en charme. Kleine Viezerik is een persoonlijkheid en een echte gastheer. Zijn debuutalbum Nziedeboy kwam eind vorig jaar uit bij het kleine Pitu Records.

PLUS:
Kleine Viezerik is de innemendste rapper die de laatste jaren is opgestaan. Hij is grappig, oprecht en een echte vakman. In een stampvolle hiphopkelder geeft hij de perfecte showcase van zijn werk en kunnen. Zijn remix van Dio’s Cool, Big2’s Duif op de Dam, Ik Rock, Pussyboy, Meisje Luister, alles werkt en de opbouw is goed gekozen. Fanny West, dj van The Opposites besluit te crowdsurfen. De temperatuur is inmiddels tien graden gestegen. Kleine Viezerik en zijn hypeman zijn verstaanbaar en vermakelijk. Een dame van middelbare leeftijd kan zich niet langer inhouden en haalt haar vinger over het bezwete wasbordje van de rapper. “Tot de volgende keer he.” Graag. 

MIN
De dj laat hem een keer hangen en gooit iets teveel ‘drops’ en toetergeluiden de zaal in. Jammer dat tracks als Buit en Doedadeng niet langs kwamen. Maar een kniesoor...

CONCLUSIE
Kleine Viezerik is geen artiest waarvan je zou verwachten dat hij zijn ‘shit op orde’ zou krijgen. Hij zit bij een zeer klein label, heeft een telefoonnummer of zes en heeft nog relatief weinig podiumervaring. Maar vanavond staat zijn set als een huis. Dit is een nieuwe volksheld met een verhaal, liedjes en humor. Een aanwinst voor de Nederlandse popmuziek.

CIJFER:
9