Zingen: Felix Maginn (Moke) als crooner Zingen: Felix Maginn (Moke) als crooner

Uitzending zondag 6 februari

, Redactie 3VOOR12

Zingen: Felix Maginn (Moke) als crooner

Uitzending zondag 6 februari

Redactie 3VOOR12 ,

Moke-zanger Felix Maginn staat aanstaande zondag centraal in de vijfde aflevering van VPRO-serie Zingen. Zingen is een zesdelige televisiereeks waarin zangers en zangeressen worden geportretteerd vanuit hun grootste passie en ambacht.

Uitzending zondag 6 februari

Moke-zanger Felix Maginn staat aanstaande zondag centraal in de vijfde aflevering van VPRO-serie Zingen. Zingen is een zesdelige televisiereeks waarin zangers en zangeressen worden geportretteerd vanuit hun grootste passie en ambacht. Met naast Maginn ook Karin Bloemen, Henk Poort, Acda & de Munnik, Charlotte Margiono en Denice Jannah. 

In aflevering 5:
Felix Maginn verliet met de gitaar op zijn rug en een tas kleren in de hand het ouderlijk huis in Noord-Ierland. Zijn moeder huilde. Zijn vader haalde z’n schouders op, Felix zou toch binnen drie weken weer op de stoep staan. Dat had z’n vader beter niet kunnen zeggen. Felix kwam nooit meer terug. Na jaren van omzwervingen en verschillende bands is hij nu frontman annex zanger van Moke. Hij is nog nooit naar zangles geweest, hij doet niet aan warming ups. Rock & Roll is staan en zingen in een bed van breed geluid. Sinds zijn teksten over hemzelf gaan, over zijn jeugd in het verscheurde Belfast, is zijn stem gegroeid. Hij blijft een bandjesman, een rocker. Maar speciaal voor deze uitzending vanZingen zingt hij met het Metropole Orkest een Amerikaanse crooner.

Bekijk vast een bonusfragment, dat niet in de uitzending van zondag zit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12