Ziggo Dome wacht op faillissement Midreth Ziggo Dome wacht op faillissement Midreth

Amsterdamse muziekzaal praat al met nieuwe aannemers

, Ingmar Griffioen

Ziggo Dome wacht op faillissement Midreth

Amsterdamse muziekzaal praat al met nieuwe aannemers

Ingmar Griffioen ,

Het beste scenario voor de Ziggo Dome is dat bouwbedrijf Midreth failliet gaat. Dan kan de Amsterdamse muziektempel waarschijnlijk volgende week met een nieuwe aannemer in zee en wordt de vertraging tot het minimum beperkt. Zover is het nog niet. De curatoren hebben een aantal grote aannemers gevraagd uiterlijk zondag een bod te doen op 28 Midreth-projecten, waaronder de Ziggo Dome.

Amsterdamse muziekzaal praat al met nieuwe aannemers

Het beste scenario voor de Ziggo Dome is dat bouwbedrijf Midreth failliet gaat. Dan kan de Amsterdamse muziektempel waarschijnlijk volgende week met een nieuwe aannemer in zee en wordt de vertraging tot het minimum beperkt. Zover is het nog niet. De curatoren hebben een aantal grote aannemers gevraagd uiterlijk zondag een bod te doen op 28 Midreth-projecten, waaronder de Ziggo Dome in Amsterdam Zuid-Oost.

Vrijdag werd bekend dat Midreth weer in grote problemen verkeerde en nu surséance van betaling had aangevraagd. Daarna legden nog meer (onder)aannemers het werk neer, waarmee de nieuwbouw van de Ziggo Dome en onder meer ook het Stedelijk Museum in Amsterdam tot stilstand kwam. De rechtbank heeft surséance verleend en twee bewindvoerders aangesteld. Die hebben volgens Erik Molenaar, directeur van de Ziggo Dome, de aannemers gevraagd een bod te doen op alle 28 Midreth-projecten, inclusief het personeel en de inventaris. "De curatoren schreven ons in een brief dat ze verwachten in de week van 7 februari duidelijkheid te kunnen geven over de voortzetting van het project Ziggo Dome."

Molenaar verwacht niet dat veel aannemers zullen toehappen. "Bij die 28 zitten ongetwijfeld ook projecten met financiële risico's, Midreth is natuurlijk niet zonder reden in de problemen gekomen. Als het niks wordt met de bieding, zal het faillissement worden uitgesproken en kunnen we weer verder met afbouwen", legt de directeur uit, die niet van plan is met de armen over elkaar af te wachten. "We zijn al bezig. Diverse aannemersbedrijven hebben zich al gemeld. Ik sta iedereen te woord, maar moet wachten omdat we nog een aannemersovereenkomst met Midreth hebben."

Bij een faillissement vervalt die overeenkomst. Dat is voor de Ziggo Dome het ideale scenario, geeft Molenaar toe. "Dat zou het meest interessant zijn en dat geldt ook voor de gemeente Amsterdam en het Stedelijk." De bouw van de Dome ligt niet geheel stil (zoals via de webcam op de site te zien is). "Midreth zorgde alleen voor het bouwkundige deel. De installatie van de elektrotechniek en het werkbouwkundige deel (dus de verwarming, de ventilatie en de airconditioning) loopt gewoon door."

Molenaar durft niet te zeggen hoeveel vertraging de bouw van de Ziggo Dome oploopt. "Er is natuurlijk wel vertraging. Het hangt er van af hoeveel tijd nieuwe aannemers nodig hebben om een opstart te maken." Het eerste evenement staat gepland voor 11-11-2011 en de Ziggo Dome hoopt dat nog te halen. Molenaar: "Dat is wel waar onze hoop en planning op gevestigd is. Als we vandaag weer opstarten lukt dat. Welk evenement dat is? Dat is samen met mijn pincode één van de twee vragen waar ik geen antwoord op geef."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12