Utrecht ontkent nieuw uitstel Muziekpaleis tot 2014 Utrecht ontkent nieuw uitstel Muziekpaleis tot 2014

Wel of geen concerten tijdens viering 300 jaar Vrede van Utrecht?

, Ingmar Griffioen

Utrecht ontkent nieuw uitstel Muziekpaleis tot 2014

Wel of geen concerten tijdens viering 300 jaar Vrede van Utrecht?

Ingmar Griffioen ,

Het Muziekpaleis in Utrecht gaat niet open voor medio 2014, schrijft nieuwssite De Nieuwe Utrechter. Aanvankelijk was de bedoeling dat koningin Beatrix het verzamelgebouw in 2009 zou openen. De gemeente Utrecht ontkent in alle toonaarden de berichtgeving op DNU en houdt vast aan de belangrijke deadline van 2013, het jaar waarin 300 jaar Vrede van Utrecht gevierd wordt.

Wel of geen concerten tijdens viering 300 jaar Vrede van Utrecht?

Het Muziekpaleis in Utrecht gaat niet open voor medio 2014, schrijft nieuwssite De Nieuwe Utrechter (DNU). Aanvankelijk was het de bedoeling dat koningin Beatrix het muziekverzamelgebouw in 2009 zou openen. De gemeente Utrecht ontkent in alle toonaarden het waarheidsgehalte van het bericht op DNU en houdt vast aan de belangrijke deadline van 2013, het jaar waarin 300 jaar Vrede van Utrecht gevierd wordt.

Toen na veel verwikkelingen begin 2010 de bouw eindelijk van start ging, en de kosten inmiddels opgelopen waren met 34 miljoen naar 132 miljoen euro, zette de gemeente in op opening op 11 april 2013. DNU schrijft dat al een tijdje duidelijk was dat 2013 krap zou worden, maar dat de gemeente daar met een eerste concert op 31 december 2013 een mouw aan zou passen. "Wij hebben op 11 april 2013 de officiële herdenking van de Vrede van Utrecht", stelt Nanette Ris, directeur van Vredenburg. "En wij hebben in ieder geval afgesproken met de bouwers dat de Grote Zaal van het Muziekpaleis dan één dag opengaat. Dat heeft men mij gegarandeerd."

DNU bericht dat de nieuwe zalen 'op z'n vroegst medio 2014' gebruiksklaar zijn en citeert Erik Suik, woordvoerder Projectorganisatie Stationsgebied Utrecht: "Dinsdag stelt het college de nieuwste voortgangsrapportage vast, maar het gebouw is niet volledig opgeleverd als er op de laatste dag van 2013 een concert is." Volgens Natalja Talitsch, woordvoerder Bestuurscommunicatie van de gemeente, staat de oplevering toch echt nog gepland voor 2013. "We kijken nu in samenwerking met de aannemer of we in het kader van de Vrede van Utrecht op deze bouwplannen kunnen inlopen."

Talitsch distantieert zich van het bericht op DNU: "Zoals de zaak er nu bij ligt, kunnen er in ieder geval concerten in 2013 plaatsvinden." Ris reageert: "Ik was verbaasd te lezen dat het weer uitgesteld zou zijn. Wij plannen nu modulair, dus om het gebouw van zaal tot zaal in gebruik te nemen. Volgens mij staat er niets op 31 december geprogrammeerd. Dat zal de fantasie of de droom van die journalist zijn. Maar als het in 2013 wordt opgeleverd, zie ik niet in waarom we niet iets met oud en nieuw zouden kunnen doen."

Ris is vorig jaar aangesteld om Vredenburg te leiden in de periode tot aan de opening van het Muziekpaleis. De gemeente liet in november weten zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een directeur voor het Muziekpaleis. Talitsch: "Er wordt nog gewerkt aan het profiel van een nieuwe directeur, maar er is nog geen werving gestart."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12