Usenetcommunity FTD geeft zich gewonnen Usenetcommunity FTD geeft zich gewonnen

Platform 1 maart op zwart

, Atze de Vrieze

Usenetcommunity FTD geeft zich gewonnen

Platform 1 maart op zwart

Atze de Vrieze ,

FTD gooit de handdoek in de ring. Het usenetplatform kondigde vanmorgen aan 1 maart op zwart te gaan, als gevolg van de rechterlijke uitspraak vorige week.

Platform 1 maart op zwart

FTD gooit de handdoek in de ring. Het usenetplatform kondigde vanmorgen aan 1 maart op zwart te gaan, als gevolg van de rechterlijke uitspraak vorige week. FTD spande een bodemprocedure aan tegen de stichting Brein, die regelmatig in de media beweerde dat het platform illegaal was. Hoewel de rechter oordeelde dat downloaden legaal is, oordeelde hij ook dat FTD wel degelijk onrechtmatig bezig. Het platform zou namelijk uploaden stimuleren, en dat mag niet.

De usenetcommunity overwoog in hoger beroep te gaan, maar ziet daar nu van af. In een verklaring op de website staat: "Na het vonnis heeft FTD alle mogelijkheden en strategieën overwogen om het vonnis aan te vechten of in enigerlei vorm een doorstart te kunnen maken. Hoewel zij vele waardevolle suggesties van de community en ven gespecialiseerde ICT-advocaten ontving, ziet het platform geen andere mogelijkheid meer dan zich neer te leggen bij het vonnis. Het vonnis stelt namelijk dat FTD binnen een maand op zwart moet, ongeacht een eventueel hoger beroep."

De rechter eist overigens niet dat FTD helemaal de stekker uit het programma moet trekken. Wel moeten moderators alle links naar ongeautoriseerd materiaal verwijderen. Dat was volgens de beheerders net zo min een optie als verder procederen. "Het is onmogelijk voor een communitysite onder die omstandigheden een gerechtelijke procedure te voeren, aangezien deze vele tienduizenden euro's kosten en FTD dit niet kan opbrengen. FTD zal beschikbaar blijven tot 1 maart, waarna haar deuren voorgoed gesloten zullen worden. Verdrietig en met pijn in het hart kijken wij terug op ruim negen jaar van gezelligheid, kameraadschap en gelijkgezindheid. Dat hier een einde aan zal komen vinden wij lastig te verwerken, maar het is een feit."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12