Usenet platform FTN2DAY zwicht voor druk Brein Usenet platform FTN2DAY zwicht voor druk Brein

Piraterijbestrijder schrijft website aan met FTD-uitspraak

, Atze de Vrieze

Usenet platform FTN2DAY zwicht voor druk Brein

Piraterijbestrijder schrijft website aan met FTD-uitspraak

Atze de Vrieze ,

Nog geen week na de juridische uitspraak tegen usenetplatform FTD heeft stichting Brein ook kleine broertje FTN2DAY op de knieën. De piraterijbestrijder heeft de website aangeschreven, waarop de beheerder besloot de stekker eruit te trekken.

Piraterijbestrijder schrijft website aan met FTD-uitspraak

Nog geen week na de juridische uitspraak tegen usenetplatform FTD heeft stichting Brein ook kleine broertje FTN2DAY op de knieën. De piraterijbestrijder heeft de website aangeschreven, waarop de beheerder besloot de stekker eruit te trekken. In zijn brief verwijst stichting Brein naar de uitslag in de zaak FTD. De beheerder van FTN2DAY kiest nu eieren voor zijn geld en verwijst voor meer informatie naar het besloten FTN-forum.

Het usenetplatform heeft de brief van Brein online gezet. Daarin wordt gesteld dat FTN2DAY geheten NZB-bestanden aanbiedt naar 'ongeautoriseerde titels'. "Gebruikers klikken op dit NZB-bestand waarna de betreffende titel met behulp van een Newsreader applicatie van een usenet server automatisch gedownload wordt", stelt Brein.

De rechtbank oordeelde afgelopen week in de zaak tegen FTD dat die techniek onrechtmatig is. "De rechter oordeelde dat het structureel en stelselmatig exploiteren van een internetforum dat het illegaal uploaden faciliteit en stimuleert en waarmee zij zelf inkomsten verwerft, de bij Brein aangesloten rechthebbenden schade oplevert."

In de nasleep van de zaak FTD voerde FTN2DAY wel een aantal wijzigingen door aan zijn website, maar daarmee nam Brein geen genoegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12