Top Notch, MCN en 3VOOR12 op zoek naar nieuw hiphoptalent

Verover een plek op Homegrown album en de Luisterpaal

Erik Zwennes ,

Voor de nieuwe editie van MCN Unsigned Homegrown ’11 zijn Top Notch, Muziek Centrum Nederland en 3VOOR12 op zoek naar nieuw talent in hiphop en aanverwante stijlen. Schrijf je nu in.

Verover een plek op Homegrown album en de Luisterpaal

De zoektocht is begonnen. Voor de nieuwe editie van MCN Unsigned Homegrown ’11 is Muziek Centrum Nederland op zoek naar nieuw talent in hiphop en aanverwante stijlen. Opkomende acts, die nog geen platencontract hebben, krijgen de kans om onder professionele begeleiding in de studio te werken en worden bovendien het hele traject intensief gecoacht. Muziek Centrum Nederland werkt voor deze elfde editie opnieuw samen met platenlabel Top Notch, als vervolg op de succesvolle editie van Homegrown uit 2002. In september wordt het nieuwe album gepresenteerd. 3VOOR12 steunt het project in de aanloop, selectie en promotie.

Homegrown ’11 is de elfde editie van MCN Unsigned. Met het Unsigned-project geeft Muziek Centrum Nederland nieuw talent de kans om een stap te maken in hun carrière. Ieder jaar wordt het meest veelbelovende talent gescout. Deze artiesten krijgen de gelegenheid om twee nummers op te nemen onder professionele omstandigheden. Daaraan gekoppeld zijn live-optredens om het album te promoten. Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl.

Met namen als Pete Philly, C-Mon & Kypski, Opgezwolle, Lange Frans en Raymzter was de eerste editie van Homegrown één van de meest succesvolle edities van MCN Unsigned. Voor Top Notch was het een mooie gelegenheid om verder aan de toekomst van het label te werken. Muziek Centrum Nederland is daarom blij om opnieuw de samenwerking met het label aan te gaan, op zoek naar de namen van morgen. Kees de Koning van Top Notch: “Homegrown in 2002 was voor mij persoonlijk een keerpunt. Bij het samenstellen kwam ik tot de ontdekking dat er een hele nieuwe generatie hiphopartiesten was opgestaan die stuk voor stuk hun eigen stempel op het genre drukten.”

Inschrijven voor MCN Unsigned kan tot 1 maart 2011. Hier kunnen acts zich aanmelden en een demo, biografie en artiest- of bandfoto uploaden.