SXSW: tien Nederlandse bands naar Texas SXSW: tien Nederlandse bands naar Texas

Go Back To The Zoo, Pop Up Animal Kids e.a. bereiden zich voor op SXSW

, Tamara Jansen

SXSW: tien Nederlandse bands naar Texas

Go Back To The Zoo, Pop Up Animal Kids e.a. bereiden zich voor op SXSW

Tamara Jansen ,

Tussen 11 en 20 maart reizen wereldwijd zo’n 1500 bands af naar Austin, Texas voor het showcasefestival SXSW. Ook dit jaar zijn er weer een flink aantal Nederlandse bands aanwezig om zichzelf te bewijzen.

Go Back To The Zoo, Pop Up Animal Kids e.a. bereiden zich voor op SXSW

Tussen 16 en 20 maart reizen wereldwijd zo’n 1500 bands af naar Austin, Texas voor het showcasefestival SXSW. Ook dit jaar zijn er weer een flink aantal Nederlandse bands aanwezig om zichzelf te bewijzen.

Als Nederlandse band kan je gesteund worden door Muziek Centrum Nederland. Ook stuurt de Gemeente Den Haag in samenwerking met Crossing Border elk jaar een aantal Haagse bands naar het festival. Er zijn ook enkele bands die onafhankelijk naar SXSW gaan.

De volgende bands zijn uitgenodigd voor een of meerdere shows op het festival: De 3VOOR12 Selecteert acts Go Back To The Zoo, Pop Up Animal Kids en The Black Atlantic, verder De Staat, Death Letters, Pitch Blond, Laura Jansen, The Deaf, Skiggy Rapz, Mason en Palmbomen.

Het festival is de ideale plek om je als band te bewijzen aan belangrijke mensen. Daarom worden er al de nodige voorbereidingen getroffen door de bands. Pop Up Animal Kids’ zanger Tijmen van Wageningen: “We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. We zijn aan het mailen met mensen, maar we hebben ook flyers gemaakt. Deze gaan we uitdelen op SXSW, als uitnodiging voor onze optredens. Daarnaast zijn we ook hard aan het repeteren. We kunnen niet zoveel spullen meenemen, dus we proberen met zo min mogelijk materiaal het maximale er uit te halen.”

Ook Go Back To The Zoo doet meerdere shows op het Texaanse festival. Remy Meijer, manager van de band: “De band is op Lowlands gevraagd door een programmeur van SXSW. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.” Of de band op goede podia speelt is voor de manager niet helemaal duidelijk: “Ik ben nog nooit op het festival geweest, dus of ze op de beste spots spelen weet ik eigenlijk niet zo goed. De band doet drie shows, misschien vier. Twee van de shows liggen op de normale route. Er wordt ook gespeeld op een Nederlands feestje, waarvan ik heb gehoord dat het op een goede locatie is.”

Van Wageningen: “We spelen drie shows. Op de donderdag is er een podium afgehuurd door de organisatie, op de Main Street. Dat is denk ik wel een goede plek, maar helemaal zeker ben ik niet. Ik ben nooit eerder op het festival geweest. We spelen ook een keer op een grote beurs en de laatste show op BD Rileys. Daar heeft SXSW ons zelf geprogrammeerd. Erg tof, we staan als tweede band voor De Staat. We willen natuurlijk zo veel mogelijk publiek, maar we hopen vooral aandacht te krijgen vanuit België en Duitsland. En Nederland natuurlijk. Grappig dat we daarvoor naar Texas afreizen, maar we hebben er heel veel zin in!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12